1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Orkinos avcılığı için 29 gemiye izin
Orkinos avcılığı için 29 gemiye izin

Orkinos avcılığı için 29 gemiye izin

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2019’da mavi yüzgeçli orkinos avlayacak gemileri ve kotalarını açıkladığına işaret etti. İlgili genelgede 29 gemi bulunduğu belirtildi.

A+A-

KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti Arasında Denizcilik Anlaşması (Onay) Yasası uyarınca, Türkiye bayrağı taşıyan gemilerin, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Limanlar Dairesi Müdürlüğü’nü önceden bilgilendirmeleri koşuluyla, ülke karasularında seyir yapmaları, liman ve barınaklarını kullanmaları, önceden belirlenen alanlara demirlemeleri, akaryakıt, su, kumanya, güvenlik, haberleşme imkânlarından yararlanmaları ve demirleme sahalarında demirleyebilecekleri kaydedildi.

Su Ürünleri Yasası’na göre de KKTC bayrağını taşımayan gemilerin, KKTC karasuları dâhilinde avcılık faaliyetinde bulunamayacağı ifade edildi.

Bakanlığın, balıkçı gemilerinin bu konuda uyarılması için TC yetkili kurumlarına bilgi verdiği ve daire ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’nca gerekli takiplerin de sürdürüleceği kaydedildi.

Uluslararası Atlantik Orkinoslarını Koruma Komisyonu (ICCAT) tarafından sağlanan kota çerçevesinde, ülkelere avcılık izinleri verildiği, Kuzey Kıbrıs’ın bu kotaya sahip olmadığından dolayı orkinos çiftliğinin 2006 yılında kapatıldığı belirtildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 19918 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.