1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özelleştirme süreci hızla ilerliyor
Özelleştirme süreci hızla ilerliyor

Özelleştirme süreci hızla ilerliyor

Yılda 101 milyon yolcuyu 104 vapur, feribot ve deniz otobüsüyle taşıyan dünyanın en büyük yolcu taşımacılık şirketi İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ'nin özelleştirme süreci hızla ilerliyor.

A+A-

Yılda 101 milyon yolcuyu 104 vapur, feribot ve deniz otobüsüyle taşıyan dünyanın en büyük yolcu taşımacılık şirketi İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ'nin özelleştirme süreci hızla ilerliyor.

İDO Genel Müdürü Paksoy, "Danışmanlık firmasının bize söylediği, kendilerinin incelemede olduğu bu aşamada dahi yoğun bir ilginin olduğu." dedi.

Dünyanın en büyük yolcu taşımacılık şirketi unvanına sahip İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) şirketi özelleştiriliyor. 104 gemi ve feribota sahip şirket, İstanbul şehir içi hatlarında yolcu taşımanın yanı sıra Bursa, Yalova ve Bandırma gibi uzak şehirlere de sefer düzenliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İDO'nun özelleştirilme süreci 20 Mayıs 2010 tarihinde danışmanlık şirketi seçimi ihalesinin yapılması ile resmen başladı. İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, ihaleyi kazanan danışmanlık şirketinini incelemelerini sürdürdüğü bu aşamada dahi özelleştirme için teklif yağdığını anlattı.

 

Özelleştirmeye yoğun bir ilgi olduğunu belirten Paksoy, "Danışmanlık ihalesini kazanan konsorsiyum şu anda mali, hukuksal, gelecek potansiyel açısından analiz ve incelemelerini sürdürüyor. Bu danışman firmalar en kısa sürede raporlarını belediyeye sunacak. Ondan sonraki süreci şeffaf bir şekilde vatandaşlarımızla paylaşacağız. İDO, bir dünya markası. Bu kadar farklı gemiyi idare eden, yenilikçi, proje yaratan bir işletmenin, dünyaya öğreteceği çok şey var. Bu anlamda danışman firmalar tarafından da bize söylenen, daha bu aşamada yoğun bir ilginin olduğu noktasında." dedi. Özelleştirmeyle ilgilenen çok sayıda firmanın, danışmanlık firmasına, çalışmalarını ne zaman bitireceklerini sordukları belirtildi.

Bu arada Petrol Ofisi AŞ (POAŞ) 5 yıldır kazandığı İDO gemilerinin kullandığı ÖTV'siz kırsal motorin ihalesini bu yıl Shell'e kaptırdı. İDO'nun 2010 yılında kullanacağı 110 milyon litrelik akaryakıt alım ihalesine 7 şirket katılmıştı. İhaleyi, toplam 88 milyon 940 bin 500 liralık en düşük teklifi veren Shell kazandı. Gemilerin yağını da Shell verecek.

İdo Bileti Shell'den Alınabilecek

İDO, yeni akaryakıt tedarikçisi Shell ile bilet satışından yolcu ve personel eğitiminden tüketici kampanyalarına kadar bir dizi yeni işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma ile yolcular, İDO biletlerini Shell benzin istasyonlarından da alabilecek. İşbirliği anlaşması imza töreninde konuşan İDO Genel Müdürü Paksoy, "Araç sürücülerinin ve yolcularımızın bizden daha rahat biletlerini almaları açısından bu proje ile satış ağımızı geliştiriyoruz." dedi. Anlaşma ile 27 bilet satış acentesine sahip İDO'nun bilet satış ağına 15 yeni Shell istasyonu eklendi. Bilet satılacak istasyonlar Aydın, Antalya, Balıkesir, Denizli, Isparta, Manisa, Muğla ve İstanbul'dan seçildi. Hızlı feribotlarda 'şanslı koltuk' kampanyası ile hediyeler dağıtılacak. İki şirketin işbirliği ile araç sürücüleri, güvenli araç kullanım konusunda bilinçlendirilecek. Shell&Turcas Petrol AŞ İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis ise işbirliğinin kapsamı ve ulaştığı kişi sayısının büyüklüğü bakımından dünyada tek olduğuna dikkat çekti. İlk 6 aydaki performanslarına ilişkin soruya da Spanoudis, "Türkiye, dünyada Shell'in en çok büyüme beklediği 6 ülkeden biri." cevabını verdi.

ZAMAN

Bu haber toplam 977 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.