1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Her yönüyle “Ertuğrul Faciası”
Her yönüyle “Ertuğrul Faciası”

Her yönüyle “Ertuğrul Faciası”

Erol Mütercimler’in kaleme aldığı “Ertuğrul Faciası” isimli kitabı çıktı.

A+A-

Erol Mütercimler’in kaleme aldığı “Ertuğrul Faciası” isimli kitabı çıktı.

Ertuğrul Faciası’nı  eksiksiz anlatan ilk araştırma özelliğini taşıyan kitap 21. yüzyıla doğru Türkiye-Japon İlişkisi'ni ele alıyor. 

 

Kitap,1980 yılında Ceride-i Bahriye dergisinde konuyla ilgili olarak yayınlanmış tüm makaleler, resmi yazışmalar, Hindistan’da ve Japonya’da yayınlanmış gazetelerde yer alan her şey tercüme edilerek hazırlanmış.

Ayrıcı Ertuğrul’un kafile komutanı Amiral Osman’ın torunu Nazlı Tektaş ile yapılmış tek röportajda bu eserde yerini almış. Ertuğrul’un batışından 20 yıl sonra olayı kaleme alan Deniz Müzesi kurucusu Sülayman Nutki’nin temel alınan eserinin yanında, oğlu Ordinaryus Prof. Dr. Ata Nutku ile yapılan tek görüşme yine bu kitapta yerini bulmuş.

Zengin tanık ve arşiv malzemesi yüklü Ertuğrul Faciası ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Müzesi ve Başbakanlık arşivlerinde konuyla ilgili ne kadar belge varsa okuyucuyla buluşturulmuş. Kitapta yalnızca Ertuğrul Faciası anlatılmamakta, buradan yola çıkarak, 21. Yüzyılda Türkiye ile Japonya arasında kurulabilecek siyasi ve ekonomik ilişkinin de zemin etüdü analiz edilmekte. Kitap bu açıdan geçmişle gelecek arasında bir köprü olmak iddiasında.

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.