1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Aliağa'da deniz sporları eğitimi
Aliağa'da deniz sporları eğitimi

Aliağa'da deniz sporları eğitimi

Aliağa’da 1999 yılında kurulan Deniz Sporları Kulübü, 10 yıl aradan sonra faaliyete başladı.

A+A-

Aliağa Deniz Sporları Gençlik Kulübü Derneği Adıyla kurulan Kulüp, 1 Temmuz 2010 tarihinde fiilen faaliyetlerine başladı.

Aliağa Ön plajlar mevkiinde bulunan kulüp merkezinde 8-14 yaş arası çocuklara yelken sporları eğitimi veriliyor.

Eğitimler dünyaca ünlü hocadan

Optimist sınıfı Standart yarış tekneleriyle verilen eğitimlere ailelerin büyük ilgi gösterdiği kaydedildi. Aliağa’daki kurum ve kuruluşların büyük desteğiyle birçok deniz kulübünde olmayan tekne ve ekipmanlara sahip olan Kulüpte eğitimleri dünyaca üne sahip, dünya üçüncüsü sporcu Didem Şarman veriyor.

Çocuklara denizi sevdirecek

Aliağa Deniz Sporları Kulübü Sportif Koordinatörü Şener Cirit, Aliağa’nın deniz kıyısında olmasına rağmen denizden yeterince faydalanmadığını ifade ederek, “Aliağa’da deniz sporları için her şey mevcut. Temiz bir deniz, rüzgârımız ve güvenli bir iç körfezimiz var. Kulübümüz böylesine güzel bir sahil kentinde denizi ve deniz sporlarını sevdirmek üzere ön plajlardaki kendi yerinde faaliyete başladı. Tekne ve teknik ekipmanlarımızın sayısı hızla artıyor. Kulübümüze destek olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Eğitimlere başvurular başladı

8- 14 yaş dönemi çocuklara 3 Haftalık Paket eğitim verildiğini kaydeden Spor Koordinatörü Şener Cirit, “Eğitimlerimiz, Dünya şampiyonlarında başarılar kazanmış hocamız Didem Şarman tarafından 3 haftalık paket eğitimler şeklinde, haftada 3 gün veriliyor. Can güvenliği önlemlerinin üst düzey alındığı eğitimlerimiz sonunda başarı sertifikası verilecek” dedi.

Başvurular Aliağa Ticaret Odası’na yapılacak

Aliağa Deniz Sporları Kulübü tarafından açılan yelken eğitimlerine başvurular Aliağa Ticaret Odası’na yapılacak. Başvurularda sağlık raporu da isteniyor. Eğitimlere başvurular ve kayıt ilgili olarak detay bilgiler 0532 431 0043 nolu telefondan alınabilecek.

 

İnternethaber

Bu haber toplam 952 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.