1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. "Pioneering Spirit" gemisi için Çanakkale Boğazı trafiğe kapatıldı!
"Pioneering Spirit" gemisi için Çanakkale Boğazı trafiğe kapatıldı!

"Pioneering Spirit" gemisi için Çanakkale Boğazı trafiğe kapatıldı!

Türk Akımı Projesi'nin gaz boru hattı inşaatında çalışacak olan Malta bayraklı "Pioneering Spirit" isimli vinç gemisi için Çanakkale Boğazı uluslararası deniz trafiğine kapatıldı.

A+A-

Hüseyin Altay YONTAN / Vira Haber

Sabahın erken saatlerinde Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yapan 382 m uzunluğunda ve 124 m genişliğindeki dev geminin geçişi nedeniyle boğaz saat 04.00 itibariyle çift yönlü olarak uluslararası gemi trafiğine kapatıldı. Gemi şuanda üzerindeki vinçleri ile toplam 443.8m uzunluğunda olup, boğazlarımızdan geçen en uzun ve en geniş gemi özelliğine sahip konumda.

Vira Haber'in edindiği bilgiler neticesinde; Kıdemli Kılavuz Kaptanlarında içinde yer aldığı özel proje ekibinin, geçtiğimiz hafta geminin Türk Boğazları'ndan geçişine ilişkin risklerin, sınır değerlerin ve koşulların belirlenmesine yönelik çalışmaları yürütmek üzere Rotterdam'a gittiği öğrenildi.

Dev vinç gemisinin Çanakkale önlerine geldiğinde ise Çanakkale - Kilitbahir ve Çanakkale - Eceabat feribot seferlerinin geçici olarak durdurulacağı belirtildi. Rusya'nın Anapa limanına giden "Pioneering Spirit" isimli vinç gemisinin güvenli geçişi için KEGM'ne ait M/Tug Kurtarma 4 ve M/Tug Kurtarma 9 römorkörleri eşlik ediyor.

Türk boğazlarından geçen en büyük gemilerden biri olan Pioneering Spirit, Marmara Denizi'ne çıkış yaptıktan sonra boğaz trafiği normale dönecek.

"Pioneering Spirit" Özellikleri

IMO: 9593505
MMSI: 249110000
Çağrı İşareti: 9HA4112
Bayrağı: Malta [MT]
GRT: 403342
DWT: 499125
Boy & En: 477m x 124m
Yapım Yılı: 2014

Haber: Hüseyin Altay YONTAN / Vira Haber

Bu haber toplam 7115 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.