1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. Piri Reis Üniversitesi Yeni Akademik Yılı Açılış Töreni
Piri Reis Üniversitesi Yeni Akademik Yılı Açılış Töreni

Piri Reis Üniversitesi Yeni Akademik Yılı Açılış Töreni

Piri Reis Üniversitesi’nin, Rektörlük Devir Teslim ve 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, 3 Ekim 2023 Pazartesi günü, Tuzla Deniz Kampüsü’nde yapıldı.

A+A-

Piri Reis Üniversitesi’nin, 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, 2 Ekim 2023 Pazartesi günü, Tuzla Deniz Kampüsü’nde yapıldı.

Rıdvan Kartal Konferans Salonu’ndaki törene, Tokat Vali Yardımcısı Osman Sarı, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Rektörü, Prof. Dr. Erhan Afyoncu, MSÜ Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Ramazan Özoğul, İMEAK DTO Meclis Başkanı Başaran Bayrak, Yönetim Kurulu Üyeleri, Orhan Gülcek, Ahmet Can Bozkurt, İsmail Görgün, Meclis Üyeleri, PRÜ Mütevelli Heyeti Üyeleri, denizcilik sektörü temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve müzik dinletisi ile başlayan törende bir konuşma yapan Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Ekim ayı itibarıyla bir yandan yeni bir öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşarken, yine bu ay Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıldönümünü de kutlayacak olmanın gurur ve heyecanı içerisinde olduklarını belirtti.  
Türk milletinin, büyük fedakarlıklarla, büyük bir inanç ve azimle verdiği Milli Mücadele’nin ardından kazanılan zaferle kurulan Cumhuriyetimizin, geçen süre zarfında sayısız zorlukların üstesinden gelmeyi başararak, büyüyüp geliştiğini belirten Tamer Kıran, bugün bölgesinin ve dünyanın en güçlü ve saygın devletleri arasında yerini aldığını kaydetti.

Tamer Kıran, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla andı.

İçinde bulunduğumuz yüzyılda Dünya’nın her alanda hızla değişirken, bu değişime ayak uydurabilen, teknolojideki gelişmeleri çok iyi takip edip uygulayabilen, bilgiyi ustalıkla kullanabilen, akıllı makinalardan yararlanabilen insan potansiyeline sahip ülkeler çağa damgasını vuracağın belirten Tamer Kıran, öğrencilere hitaben şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması ve ilelebet payidar olmasının ancak iyi eğitim almış, kendini sürekli geliştiren gençler vasıtasıyla olacağına inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere olan güvenini; ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz’ diyerek ifade etmiştir.

Sizler de iyi bir denizci ve sektörümüzde aranan bir kişi olmak hedefiyle okulumuzu tercih ettiniz. Eğitiminizi tamamladığınızda, sadece bir lisans diploması sahibi olmayacaksınız. Ülkemizin denizcilik sektöründe, lojistik, ulaştırma, mühendislik, hukuk ve işletme yönetimi alanlarında uluslararası standartlarda eğitim almış, bilgi ve donanımı en üst düzeyde, aranan ve talep edilen bireyler olacağınıza ve ülkemizin aydınlık yarınlarına ışık tutacağınıza yürekten inanıyoruz.”

Denizcilik camiasının göz bebeği Piri Reis Üniversitesi’nin 15 yaşına ulaştığını hatırlatan Tamer Kıran, “Henüz çok genç bir üniversiteyiz… Buna karşın dünya kalitesi ve standartlarında eğitim ve öğretim veren üniversitemiz, alanında dünyanın en saygın üniversiteleri arasında yerini almak için hızla ilerliyor.  Bu amaca ulaşmak için büyük çaba gösterdik, çok çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Neticede üniversitemize ilginin her geçen gün artmasından, taban puanlarımızın her geçen yıl yükselmesinden büyük mutluluk duyuyor, başarılarımızın artarak devam etmesini diliyoruz.” dedi.

Tamer Kıran, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başta öğrenciler olmak üzere Piri Reis Üniversitesi ailesi ve ülkemiz için hayırlı olmasını ve başarılar getirmesini temenni etti.

Törende, akademik yükseltme alan öğretim üyelerine cübbeleri giydirildi, geçen yıl sportif başarılara imza atan ve bu yıl bölümlerine birincilikle giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu yeni akademik yılın açılış dersini ile program son buldu.

 

whatsapp-image-2023-10-02-at-17-32-48.jpeg

whatsapp-image-2023-10-02-at-17-33-14.jpeg

whatsapp-image-2023-10-02-at-17-33-57.jpeg

whatsapp-image-2023-10-02-at-17-35-49.jpeg

whatsapp-image-2023-10-02-at-23-13-41.jpeg

Vira Haber

Bu haber toplam 2805 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.