1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Piri Reis Üniversitesi’nin açılış töreni Bakan Arslan’ın katılımıyla gerçekleşecek
Piri Reis Üniversitesi’nin açılış töreni Bakan Arslan’ın katılımıyla gerçekleşecek

Piri Reis Üniversitesi’nin açılış töreni Bakan Arslan’ın katılımıyla gerçekleşecek

Piri Reis Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Resmi Açılış Töreni, 6 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katılacak.

A+A-

Piri Reis Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Resmi Açılış Töreni, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

6 Ekim 2016 tarihinde Saat 14:30’da başlayacak olan tören Piri Reis Üniversitesi Deniz Kampüsü’nde yapılacaktır. Akademik Yıl Resmi Açılışının yanı sıra Simülatör Merkezi ‘nin açılışı da aynı gün hizmete girecek. Açılışla beraber Piri Reis Üniversitesi, en son teknolojiyle donatılmış Simülatör Merkezi’yle denizcilik ile ilgili tüm uygulama ve eğitimleri kendi kampüsünde öğrencilerine sunulacak. 

Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası Breeam akreditasyonlu çevreye duyarlı yeşil kampüsü ve okul gemi projesi ile eğitime yeni bir anlayış ve vizyon getiren Piri Reis Üniversitesi, şimdi de Simülatör Merkeziyle öğrencilerine denize çıkmadan uygulamalı eğitim imkanı sunuyor.  Simülatörlerdeki tüm uygulama ve eğitimler, önceden hazırlanan senaryolara göre yapılırken, simülatörlerde aynı anda 200 öğrenci eğitim yapabiliyor.

Bu işlemleri gerçekleştirmede, merkezi sistemle bulut tabanlı olarak yürütülen 400’den fazla bilgisayar, 16 sunucu, 422 monitör, 38 projeksiyon aygıtı, 150’den fazla özel donanım bileşeni aracılığıyla 30’u aşkın konfigürasyon kullanılıyor. 

Uygulama ortamları olarak, 360, 330 ve 270 derece görüş alanına sahip 3 adet Köprüüstü, Tam Donanımlı Makine Dairesi, Sıvı Yük Elleçleme, ARPA, Radar, ECDIS, GMDSS, hareketli platforma sahip Vinç simülatörü, Dinamik Mevkilenme, Demirleme, Römorkör, Yat, Balıkçılık, Çevre, Gemi Trafik Sistemi, Gemi ve Liman Tersane Modelleme simülatörleri kullanılıyor.

Simülatör ortamlarının yanı sıra, 2 çok maksatlı derslik, 2 makine dairesi eğitim dersliği, 4 brifing salonu kullanılılırken, tüm sistem ana kontrol odasından aynı anda kontrol ve yönetilebilmekte, senaryo yükleme ve oyuna anında müdahaleler buradan yapılabiliyor. Benzer şekilde, makine dairesi simülatöründe, gemi ortamındakine birebir benzer kontrol paneli, dokunmatik ekranlar, kumanda panel ve devreleri, gerçekçi eğitim ortamının tüm öğelerini içeriyor.

Açılış programı

• Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
• Rektör Hoşgeldiniz Konuşması
• Akademik Birimlerin Tanıtımı
• Bölümlerine Derece İle Giren Öğrencilere Ödüllerinin Verilmesi
• Açılış Dersi
• Protokol Konuşmaları
• Simülatör Merkezi Açılışı

Tarih : 06 Ekim 2016 Perşembe, Saat : 14:30 - 16:30
Yer : Piri Reis Üniversitesi Deniz Kampüsü; Postane Mah. Eflatun Sk. No: 8 34940 Tuzla / İstanbul

pirireis1.jpgpirireis2.jpg

Bu haber toplam 3126 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.