1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Preveze Deniz Zaferi'nin 479'uncu yılı kutlandı
Preveze Deniz Zaferi'nin 479'uncu yılı kutlandı

Preveze Deniz Zaferi'nin 479'uncu yılı kutlandı

Preveze Deniz Zaferi'nin 479'uncu yılı ve Türk Deniz Kuvvetleri Günü Balıkesir'in Erdek Mayın Filo Komutanlığı'nda törenle kutlandı.

A+A-

Erdek Mayın Filo Komutanlığı'ndaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal'ın günün anlam ve önemini belirten mesajlarının okunması ile devam etti. Türk Deniz Kuvvetleri'nin tarihçesini ve günümüzdeki kuvvet yapısını anlatan slayt gösterisinin ardından törende bulunan Erdek Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Ahmet Tunç Veyisoğlu Erdek Anadolu Lisesi ve Erdek Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerine hitap eden bir konuşma yaptı.

Veyisoğlu konuşmasında, "Türk Deniz Kuvvetleri sahip oldukları imkanlarla gurur duyuyoruz. Kazandığımız imkanlar hep devletimizin, milletimizin zor şartlarda bize verdiği imkanlarla yapılan gemiler, teknolojiler. Oldukça yüksek teknolojiye sahibiz ve bölgemizdeki en güçlü donanmalardan biriyiz.

Dünyada kendi denizaltısını, gemisini üreten 10 ülkeden bir tanesiyiz ve öyle olmak zorundayız. Ne kadar zor bir coğrafyada olduğumuzu, üç tarafımızın denizlerle, dört tarafımızın da düşmanlarla çevrili olduğu bir coğrafyada olduğumuzu görüyoruz. O nedenle her zaman güçlü olmak zorundayız" dedi.

Törenin ardından öğrenciler önce Filo Komutanlığı bünyesinde bulunan Mayın Müzesini, ardından da TCG Akçay ve TCG Anamur gemilerini ziyaret etti.

TCG Akçay Gemisi Komutanı Deniz Binbaşı Abdullah Yıldız, öğrencilere gemi hakkında bilgiler sundu.

preveze_1.jpgpreveze_2.jpgpreveze_3.jpgpreveze_4.jpg

preveze_5.jpgpreveze_6.jpg

Bu haber toplam 6614 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.