1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Rekortmen yüzücü Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçecek
Rekortmen yüzücü Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçecek

Rekortmen yüzücü Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçecek

“Cumhuriyet Maratonu” adını verdiği yeni bir rekor denemesi gerçekleştirecek olan Alper Sunaçoğlu, Ünsped’in sponsorluğunda Çanakkale Boğazı’nı boydan boya yüzerek geçecek, ardından İzmir’e kadar bisiklet sürecek.

A+A-

Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, kimsesiz çocuklara sporu sevdirmek, spor disiplinini aşılamak ve hayata sımsıkı tutunmalarını sağlamak amacıyla “Cumhuriyet Maratonu” adını verdiği yeni bir rekor denemesi gerçekleştirecek.

Ünsped Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetler A.Ş.’nin ana sponsorluğunda, Just Us Global Limited’in de tali sponsorluğunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Çanakkale Boğazı’nı boydan boya yüzerek geçecek olan Sunaçoğlu, daha sonra İzmir’e kadar da bisiklet sürerek bir rekora daha imza atmayı hedefliyor.

Alper Sunaçoğlu, 2010 yılında da Mersin Kıbrıs arasındaki 78 kilometrelik parkuru kafessiz ve durmaksızın 26 saat 15 dakika sürede yüzerek dünya rekoru kırmıştı. Sunaçoğlu, geçtiğimiz yıl ise İstanbul Boğazı’nda Sarıyer-Üsküdar arasında 30 kilometrelik parkuru yine kafes kullanmadan 2 saat 25 dakika sürede tamamlayarak kırılması zor bu iki rekoru Türk milleti adına tescil ettirmişti.

virahaber.com

 

 

Bu haber toplam 964 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.