1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. ‘Rotayı İzmir’e çevirin’ çağrısı
‘Rotayı İzmir’e çevirin’ çağrısı

‘Rotayı İzmir’e çevirin’ çağrısı

14–17 Mart 2011 tarihlerinde Miami’de düzenlenecek Seatrade Kruvaziyer Taşımacılığı Kongre ve Fuarı’na katılacak İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, firmalara “Rotanızı İzmir’e çevirin. Güzel İzmir sizi bekliyor” çağrısı yapa

A+A-

14–17 Mart 2011 tarihlerinde Miami’de düzenlenecek Seatrade Kruvaziyer Taşımacılığı Kongre ve Fuarı’na katılacak İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, firmalara “Rotanızı İzmir’e çevirin. Güzel İzmir sizi bekliyor” çağrısı yapacak.

Amaçlarının şehri tanıtırken yeni gemilerin ve şirketlerin sefer yapmasını sağlamak olduğunu belirten Demirtaş, fuara bugüne kadarki en büyük stantla katılacaklarını, 2012 yılındaki fuarı ise İzmir’de düzenlemeye talip olduklarını söyledi.

İZTO Başkanı Demirtaş, İzmir’in kruvaziyer turizmde katlanarak büyüyen ve herkes tarafından örnek gösterilen bir başarı hikayesi olduğunu ifade etti. 2010 yılında 355 bin olan yolcu sayısının, bu yıl bağlantısı yapılan 272 seferle 556 bine ulaşacağını vurgulayan Demirtaş, hedeflerinin 1,5 yıl içinde 1 milyon olduğuna dikkat çekti. Bunun için tanıtım çalışmalarının büyük rolü olduğunu vurgulayarak, “Son üç yılda, bu alanda dünyanın en önemlileri olarak kabul edilen sekiz uluslararası kruvaziyer fuarı ve kongresine katıldık. Hepsinden İzmir için yeni bağlantılarla döndük. Seatrade’ye dördüncü defa katılıyoruz. Özellikle ABD’li firmalara ulaşmak açısından büyük önem taşıyan fuar ve kongreye bu yılki katılımımızın çok daha özel bir anlamı var.” dedi.

İZTO olarak fuara 27 metrekarelik özel tasarımlı bir stantla katılacaklarını belirten Ekrem Demirtaş, “Standımızda, odamızca çektirilen ve DVD’lere kaydedilmiş İzmir tanıtım flmi, şehri ve Ege Bölgesi’ni tanıtıcı broşürler ve İzmir Guide kitapçığı dağıtılacak. Uzmanlarımız da İzmir, Ege Bölgesi, odamız ve faaliyet alanları hakkında ziyaretçileri bilgilendirilecek. Ayrıca yine odamız tarafından çektirilen, İzmir’de Kruvaziyer Turizmi isimli tanıtım filmi gösterilecek. Açılış günü saat 16.30 ile 18.30 arasında standımızda resepsiyon vereceğiz. Katılımcı firmalara, gemilerinin rotasını İzmir’e çevirmelerini söyleyeceğiz. ABD Ticaret Müsteşarlığı da firmalarla randevular ayarlıyor.” diye konuştu.

Turizmhabercisi

Bu haber toplam 835 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.