1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Rus donanma gemileri ülkesine dönüyor
Rus donanma gemileri ülkesine dönüyor

Rus donanma gemileri ülkesine dönüyor

Rusya'nın Suriye'deki deniz üstlerinde görevlendirdiği Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 3 savaş gemisi bugün peş peşe Çanakkale Boğazı'nı geçerek, Marmara Denizi'ne açıldı.

A+A-

Suriye'nin Tartus ve Lazkiye kentlerindeki deniz üstlerinde görevli Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 3 savaş gemisi, bugün peş peşe Çanakkale Boğazından geçti.  İlk olarak Rus Donanmasına bağlı savaş gemisi 'Ivan Khursk' boğazdan geçiş yaptı.

Hemen peşinden de 840 borda numaralı devriye botu 'Kadet' ile 770 borda numaralı savaş gemisi 'Valentin Pikul',  art arda Ege Denizinden giriş yaparak, Çanakkale Boğazından geçti.  Rus Savaş gemilerinin geçişine güvenlik nedeniyle Türk Sahil Güvenlik Botu eşlik etti.

Güvertelerinde askerlerin nöbet tuttuğu savaş gemileri, Marmara Denizine açılırken, bağlı bulundukları Karadeniz filosuna dahil olmak üzere yol alacak.

Türk Sahil Güvenlik Botunun yakın takibe aldığı 770 borda numaralı savaş gemisi 'Valentin Pikul',  boğaz geçişi sırasında yaptığı sürat ve bacasından çıkan yoğun duman ile dikkat çekti. Arkasında bıraktığı beyaz duman iziyle seyreden savaş gemisi bir süre sonra gözlerden kayboldu.

Vira Haber

Bu haber toplam 5862 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.