1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Rusya, Arktik’e özel platform yaptırıyor
Rusya, Arktik’e özel platform yaptırıyor

Rusya, Arktik’e özel platform yaptırıyor

Rus Hükümeti doğal çevrenin araştırılması ve izlenmesi amacıyla Arktik Okyanusuna buza dayanıklı bir platform yapılması için yedi milyar ruble bütçe ayırma kararı aldı.

A+A-

Rusya Federasyonu Arktik Bölgesinin Sosyal ve Ekonomik Gelişimi Projesi kapsamında Arktik Okyanusuna gezici bir platform inşa etmeyi planlıyor. Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev’in 7 Nisan Cumartesi günü imzaladığı anlaşma ile Rusya Hükumeti bu projeye yedi milyar ruble bütçe ayırdı.

Kuzey Kutbuna yapılacak rasathane Arktik Okyanusunda gezecek. Kuzey kutbunda ve Arktik Okyanusunda doğal çevrenin izlenmesini ve araştırılmasını sağlayacak. Buza dayanıklı ve kendinden tahrikli yapılması planlanan platform Rusya Devletinin, Arktik Okyanusunda Rus varlığını güvence altına almasını ve Rusya’nın kutup bilimi alanında dünya lideri olmasını sağlayacak.

JSC Admiralty Tersaneler İsimli şirket, Kuzey Kutbuna yapılacak, platformun tasarım ve inşasını yüklendi. Rusya Devleti ve JSC Admiralty Tersaneler Şirketinin karşılıklı imzaladığı anlaşmaya göre, şirket 2020 yılında platformu Rusya Devletine teslim edecek.

Planlamaya göre, Arktik Okyanusunun yüksek enlemlerinin ve doğal ortamının rahatça izlenebileceği platformda modern laboratuvar kompleksleri de bulunacak.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 8421 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.