1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Hollanda'da gaz üretimine deprem freni
Hollanda'da gaz üretimine deprem freni

Hollanda'da gaz üretimine deprem freni

Hollanda, son yıllarda bölgede depremlerin iyice artması nedeniyle 2030 yılına kadar Groningen sahasında doğal gaz üretimini tamamen sonlandıracak.

A+A-

Amsterdam hükümeti, bölge halkının sık sık protesto ettiği Avrupa’nın en büyük, dünyanın onuncu büyük gaz sahası olan Groningen gaz sahasındaki üretimini kademeli olarak düşürecek. Hükümet, küçük ama yıkıcı depremlere yol açma riski nedeniyle Batı Avrupa’daki en büyük doğalgaz üretim alanı olan Groningen sahasında gaz üretimini 2030 yılına kadar kademeli olarak sonlandıracağını açıkladı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, niyetlerinin önümüzdeki dört ya da beş yılın sonunda sahadan gaz üretimini 12 milyar metreküpe düşürmek ve gelecek on yılın sonunda da sıfırlamak olduğunu açıkladı. Sahadaki üretimin bu yıl 26.1 milyar metreküp olması tahmin ediliyor.

Bölgede yapılan teknik çalışmalar, Groningen’de yapılan gaz üretiminin depremler de dahil olmak üzere bir takım risk ve zararları olduğunu gösteriyor. Bölgede ilki 1986 yılında olmak üzere şu ana kadar yüzlerce deprem meydana geldi. 1950’lerde keşfedilen Groningen’de o zamandan bu yana doğalgaz üretimi yapılıyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 9273 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.