1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Rusya'dan ABD'ye "Türk boğazları" uyarısı
Rusya'dan ABD'ye "Türk boğazları" uyarısı

Rusya'dan ABD'ye "Türk boğazları" uyarısı

Rusya, son dönemde özellikle ABD savaş gemilerinin Karadeniz'e çıkışları yüzünden uyarıda bulundu. Moskova yönetimi, Montrö Sözleşmesi'nin ihlal edildiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu bildirdi.

A+A-

Son dönemde özellikle ABD savaş gemilerinin sık sık Karadeniz'e çıkışları yüzünden Rusya'nın ihtiyatla takip ettiği Montrö Sözleşmesi'ne dair Moskova'dan uyarı geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bölge dışı ülkelerin savaş gemilerinin Karadeniz'de bulunma süresini artırmaya çalışarak Montrö Sözleşmesi'ni ihlal etmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. 

Montrö Sözleşmesi'ne ihlaline yönelik her türlü çabanın reddedilmesi yönünde sıkı ve katı duruş sergilediklerini kaydeden Lavrov, "Boğazların sahibi olarak Türk tarafının bu sözleşmeye uyulacağı yönünde teminatı var. Üstelik bu sözleşme, Rus-Türk ilişkilerdeki soğuk dönemde bile uygulandı" dedi.

"ABD uluslararası kuralları aşındırmayı bırakmalı"

Sputnik'in aktardığına göre, başta ABD olmak üzere bazı ülkelerin Karadeniz'de bulunma süresini delme çabası içinde olduğunu belirten Rus bakan, "Ama her defasında buna dikkat çekiyoruz ve katı bir biçimde sözleşmeye saygı duyulmasını talep ediyoruz. ABD'li mevkidaşlarımız uluslararası hukukun net ve kesin kurallarını aşındırmayı bırakmalı" diye konuştu.

Bu haber toplam 3404 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.