1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sağanak Marmaris' ve Bodrum'u  felç etti
Sağanak Marmaris' ve Bodrum'u  felç etti

Sağanak Marmaris' ve Bodrum'u  felç etti

Bodrum'da sağanak nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı, kara yolu trafiğe kapandı. Sağanak yağış Marmaris'te de hayatı felç etti. Yat Limanı'ndaki Azmak Deresi'nde bağlı 3 ile 4,5 metre uzunluğundaki 11 balıkçı teknesi battı.

A+A-

Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Bodrum’da sağanak nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı, kara yolu trafiğe kapandı ve taşkınlar yaşandı. Marmaris’te dereler taştı, cadde ve sokaklar ile Kapalı Çarşı göle döndü, elektrik hatlarında kesintiler yaşandı.

BODRUM GÖLE DÖNDÜ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağışın 15 dakika boyunca devam etmesi vatandaşları olumsuz bir şekilde etkiledi. Sokaklar ve caddeler göle dönerken, trafik tıkandı.

MAZGALLAR TIKANDI

Kıbrıs Şehitleri Caddesi Hastane Kavşağı ile Lise Kavşağı arasındaki mazgallar tıkanınca cadde göle döndü. Su seviyesi iyice yükselince araçlar, ilerlemekte güçlük çekti. Bodrum Belediye ekipleri tıkanan mazgalları açmak için büyük çaba sarf etti.

SU BASKINLARI YAŞANDI

Şiddetli yağışta Üçkuyular Caddesi üzerindeki motosikletler metrelerce sürüklendi. Dere Sokak üzerindeki işletmeleri su basarken, cadde üzerindeki asfaltın patladı. Yağışla birlikte Cevat Şakir Caddesinde ise balıkçıları da sel suları bastı. Esnaf, su basan dükkanlarında temizlik çalışması yaptı. Sağanak yağış, Cumhuriyet Mahallesi, Gümbet Mahallesi ve Torba Mahallesinde de cadde ve sokakları göle çevirdi.

FOSSEPTİK KOKULAR YAYILDI

Gerence Sokak'tan gelen sel suları, çöp konteynerlerini limana kadar sürükledi. Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde taşan rögarlardan etrafa fosseptik kokuları yayıldı. Bodrum Belediye Meydanı da sel suları ile birlikte göle döndü. Bodrum'un birçok noktasında yağışla birlikte taş, toprak ve kaya parçaları yollara inerek trafik akışını olumsuz yönde etkiledi. Bazı bölgelerde ise elektrik kesintileri meydana geldi. Polis, zabıta, itfaiye, arama kurtarma ekipleri ise su basan cadde ve sokakları, tıkanan trafiği açmak için seferber oldu.

MARMARİS

Ege'nin kıyı kesimlerinde dün gece etkili olan sağnak yağış, Marmaris'te de hayatı olumsuz etkiledi.  Sağanak yağış nedeniyle dereler taşarken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Cadde ve sokaklarla Kapalı Çarşı göle döndü, elektrik hatlarında kesintiler yaşandı. Marmaris Belediyesi ekipleri, yağmurun dinmesinin ardından kentte temizlik çalışması başlattı. Atıklarla tıkanan rögar kapakları açıldı, tıkanan giderler temizlenerek suların tahliyesi sağlandı. İtfaiye ve temizlik ekipleri, gece göle dönen ve çamurla kaplanan Atatürk ve Kordon Caddesi, Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı'nda su püskürterek temizlik gerçekleştirdi. Atatürk Caddesi'nden Uzunyalı mevkiine kadar uzanan 7 kilometrelik mavi bayraklı halk plajlarında derelerden gelen ve denizden karaya vuran çoğunluğu plastik atıklar da temizlendi. 60 temizlik görevlisi, plajlarda 2 saat boyunca 13 traktör römorku çöp topladı. Toplanan çöpler, imha edilmek üzere Muğla Büyükşehir Katı Atık Tesisi'ne götürüldü. Esnaf ise su baskını yaşanan iş yerlerinde gece boyunca çalıştı. Suları tahliye eden esnaf, işleri bittiğinde sabah kepenk kapatarak evlerine gitti. Saat 05.30 ile 08.30 arası yapılan temizlik çalışmaları ile sağanağın zararı giderilmeye çalışıldı. Sağanak etkisiyle dağ eteklerinden dereler aracılığıyla denize dökülen çamurlu su ise Marmaris Körfezi ve Yat Limanı koyunu kahverengiye bürüdü. Yat Limanı Azmak Deresi'nde demirli 3 ile 4,5 metre uzunluğundaki 11 balıkçı teknesi, yağmur suyu alarak battı. Balıkçılar, gün doğumuyla birlikte teknelerinin başına gelerek su tahliyesi yaptı. Batan teknelerin çıkarılması için vinç çağrıldı. Marmaris-Muğla karayolu 4'üncü kilometresi, Marmaris-İçmeler 6'ncı ve İçmeler-Turunç Karayolu 3'üncü kilometresinde ise karayoluna toprak ve kaya parçaları düştü. Ekiplerin çalışmasıyla ulaşımda sıkıntı yaratan olumsuzluklar giderildi. Belediye ekipleri, ev ve iş yerlerini su basan vatandaşları tespit etmek için çalışma başlattı.

SON 5 YILIN REKORU

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, 2014 Kasım ayından bugüne kadar son 5 yılda en yüksek yağışın görüldüğünü belirterek, "Marmaris'te son 24 saat içinde metrekareye, 185 kilogram yağmur suyu düştü. Saat 01.30- 05.00 arası metrekareye 100 kilogram düştü" dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4680 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.