1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sahile 4 göçmen cesedi vurdu
Sahile 4 göçmen cesedi vurdu

Sahile 4 göçmen cesedi vurdu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Karpaz bölgesinde sahile, yaşları 25 ile 30 yaşları arasında olan 4 erkek cesedi vurdu. Cesetlerin Suriyeli göçmenlere ait olduğu üzerinde duruluyor.

A+A-

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, dün ve bugün sahabın erken saatlerinde kıyıya 4 erkek cesedinin vurması üzerine harekete geçti. Ekipler, daha fazla ceset olabileceği düşüncesiyle denizde çalışma başlattı. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde, ölümlerin yaklaşık bir hafta önce meydana geldiği belirlendi.

Mersin üzerinden yola çıktığı sanılan göçmenlerin hangi tarafa gittikleri belirlenemedi. Suriyeli göçmenlere ait olduğu sanılan cesetler, Gazimağusa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Libya Açıklarında 180 Göçmen Kurtarıldı

Bu arada Libya Deniz Kuvvetlerine bağlı liman ve sahil güvenlik ekiplerinin, başkent Trablus sahili açıklarında şişme botta bulunan 180 kaçak göçmeni kurtardığı belirtildi.

Libya Deniz Kuvvetleri'nden yapılan yazılı açıklamada, sahil korumaya bağlı kurtarma ekiplerinin, aralarında 15 kadın ile 7 çocuğun bulunduğu 180 yasa dışı göçmeni kurtardığı ifade etti.

Trablus'un doğusunda Karapoli kentinin 36 mil açıklarında gerçekleşen operasyonda kurtarılan göçmenlerin Mısırlı, Suriyeli ve Afrikalılardan oluştuğu bildirildi.

Kurtarma operasyonu ardından göçmenlerin Trablus'taki göçmen sığınma merkezine naklinin yapıldığı dile getirildi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, geçen kasım ayında yaptığı açıklamada, yasa dışı göç nedeniyle Libya'da bulunan göçmen sayısının yarım milyonu aştığını kaydetmişti.

Yerel ve uluslararası resmi kaynaklara göre, Libya'da 24 ülkeden göçmen bulunuyor. Bunların yüzde 95'ini Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmaya çalışan Afrikalılar oluşturuyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 4871 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.