1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Sahiller için yaptı
Sahiller için yaptı

Sahiller için yaptı

Tekirdağ'da Asyaport'un Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, piyasada 200 bin liraya satılan deniz süpürgesini kendi Ar-Ge ekibiyle 60 bin liraya mal ederek yaptı.

A+A-

Tekirdağ'da Türkiye'nin en büyük konteyner limanını olan Asyaport'un Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, piyasada 200 bin liraya satılan deniz süpürgesini kendi Ar-Ge ekibiyle 60 bin liraya mal ederek yaptı. Bir seferde 500 kilogram atık toplayabilen deniz süpürgesi, liman çevresinin yanı sıra Marmara Denizi'ne kıyısı olan Kumbağ ve Barbaros mahallesi sahillerini de temizliyor.

'Deniz öplerini hızlı ve ucuza toplayacağız'

Mesaisinin büyük bölümünü limanda geçirdiğini anlatan Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, "İnsanların gönül rahatlığı ile denize giremediğini fark ettim. Benzerlerinden farklı olarak kısa sürede denizi temiz hale getirmeyi sağlayan bir süpürge yapmayı planladık ve başardık.

Örneklerini internetten ve iş gezilerinde incelemiştim. Ar-Ge ekibi ile birlikte geliştirdiğimiz bu makine ile deniz çöplerini hem hızlı hem de daha ucuza toplayacağız" dedi.

Tek seferde 500 kilo atık topluyor

Bir seferde yaklaşık 500 kilo deniz atığı toplayabilen deniz süpürgesi, su yüzeyindeki pet şişe, odun parçaları, naylon parçalarını topluyor.

Belçika'dan çevreci sertifikası

Belçika'dan uluslararası çevreci bir kuruluşun limanda yaptığı incelemelerin ardından Asyaport, Avrupa'da PERS (Avrupa'nın en itibarlı Çevresel Uygulama Sistemi) sertifikasına sahip 27 seçkin limandan biri oldu. Türkiye'de ise Liman sektörüne özgü ECOPORT PERS sertifikasına sahip.

Bu haber toplam 2452 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.