1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Saros FSRU İskelesi ÇED Raporu kabul edildi
Saros FSRU İskelesi ÇED Raporu kabul edildi

Saros FSRU İskelesi ÇED Raporu kabul edildi

Saros Körfezi’nde yapılması planlanan Saros FSRU Gemi İskelesi projesi ile ilgili hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından yeterli bulunarak kabul edildi.

A+A-

AK Parti Edirne Milletvekili ve MKYK Üyesi Fatma Aksal, Saros Körfezi'ne yapılması planlanan Saros FSRU Gemi İskelesi projesi için hazırlanan ÇED Raporu'nun kabul edildiğini ve projenin ihtiyaç halinde kullanılacağını söyledi.

Projenin, hayata geçmesiyle birlikte hemen kullanılır durumda olmayacağını, sadece ihtiyaç anında kullanılacağını belirten Aksal, "Depo olarak kullanılması düşünülüyor. Hemen gemiler gelecek değil. Hepimiz doğalgaza bağlıyız. Hepimiz ısınalım istiyoruz. En ufak bir aksaklık olmamasını istiyoruz. Bizim Trakya'nın doğalgaz ihtiyacı şu an için Marmara Ereğlisi'nden sağlanıyor. Fakat olur da yarın öbür gün bir ihtiyaç olursa bir kesinti yaşanırsa bizim elimizde stok olsun diye düşünülüyor. Bu süreçte devam ediyor. Bakanımız da bu konuda açıklama yapacaktır" dedi.

Saros Körfezi'ne BOTAŞ tarafından doğalgaz taşıyacak gemiler için yaklaşık 270 metre uzunluğunda bir iskele ve dolgu platformu kurulacak.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından Sazlıdere Köyü sınırları içerisinde Saros FSRU Gemi İskelesi yapılması planlanıyor. 850 milyon lira bedelli iskele projesi kapsamında Saros Körfezinde 100.000 bin ton ağırlık taşıma kapasitesine sahip Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Gemilerinin (FSRU) bağlanabilmesi için yaklaşık 270 m uzunluğunda bir iskelenin inşa edilmesi planlanıyor. 52.3 hektarlık alana dolgu ile inşa edilecek iskelenin yanı sıra FSRU gemilerinin yanaşma alanında görev alacak olan römorkörler için dolgu platformu yapılarak, bu platformda römorkörler barınması sağlanacak. Ayrıca iskele müştemilatları (mekanik atölye, marangozhane, elektrik atölyesi, boya ambarı, ambar, liman İrtibat ve kontrol odası) dolgu alanı üzerinde konuşlandırılacak.

Vira Haber

Bu haber toplam 11626 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.