1. HABERLER

  2. DZKK

  3. TCG Anadolu, Mart’ta denizle buluşacak
TCG Anadolu, Mart’ta denizle buluşacak

TCG Anadolu, Mart’ta denizle buluşacak

Tuzla Sedef Tersanesi'nde inşası süren ve Türkiye'nin en büyük gemisi ile ilk uçak gemisi unvanını aynı anda alacak olan 'Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu' Mart'ta suyla buluşacak.

A+A-

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yapımıTuzla Sedef Tersanesi'nde devam eden çok maksatlı amfibi hücum gemisi "TCG Anadolu"nun bu yılın ilk çeyreğinde suya indirilmesinin planlandığını bildirildi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından "TCG Anadolu Geliyor" başlığıyla paylaşımda bulunuldu.

Türkiye'nin en büyük askeri gemisi olma özelliğine sahip geminin inşasıyla ilgili görüntülerin yer aldığı paylaşımda, "milli ve yerli" vurgusu yapıldı.

Paylaşımda, güç aktarma kabiliyetine sahip olan ve insani yardım operasyonları için de kullanılabilecek gemide, F35B uçaklarının konuşlanabileceği, genel maksat hava araçlarının yer alabildiği ve bir amfibi taburdan oluşan denizaşırı mukabele birliğinin barınabileceği bilgilerine yer verildi.

2014 yılında yapımına başlanan, yüzde 70'e yakın yerlilik oranıyla üretilen TCG Anadolu, hava ve denizdeki savunma sistemlerini tek noktada buluşturacak. 1 milyar euroya mal olan gemide, 6 iniş alanı ile 1 uçuş rampası bulunacak. TCG Anadolu, 2020'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girecek. TCG Anadolu, 12 F35 savaş uçağı, 4 adet Atak helikopteri, 8 adet orta yük nakliye helikopteri, 2 adet seahawk genel maksat helikopteri ve 2 adet insansız hava aracı olmak üzere toplamda 28 hava araçlık kapasiteye sahip olacak.

Vira Haber

Bu haber toplam 10058 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.