1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Saros'da Deniz Suyu Temiz Çıktı
Saros'da Deniz Suyu Temiz Çıktı

Saros'da Deniz Suyu Temiz Çıktı

Saros Körfezi'nde 9 ayrı yerden alınan numunelerin analiz sonuçlarına göre deniz suyunun temizlik derecesi 'A' sınıfı (çok temiz) olarak belirlendi.

A+A-



Saros Körfezi'nde 9 ayrı yerden alınan numunelerin analiz sonuçlarına göre deniz suyunun temizlik derecesi 'A' sınıfı (çok temiz) olarak belirlendi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'nce Saros Körfezi'nde yerleşimi bulunan 9 ayrı noktadan alınan deniz suyu numunelerine ait analiz sonuçları belli oldu. Sonuçlara göre körfez, denize girilebilecek en uygun yerlerden birisi konumunda.

Yapılan çalışmaya göre deniz suyu alınan yerler ve analiz sonuçları şöyle:

Numune alınan yer Total Koliform Fecal Koliform Fecal Streptokok Değerlendirme Yayla 100 0 17 A Vakıf 20 0 60 A Gülçavuş 100 0 0 A Sultaniçi 25 0 3 A Kırkpınar 0 0 4 A Erikli 25 0 70 A Mecidiye 0 0 2 A Gökçetepe 0 0 0 A Sazlıdere 0 0 4 A

Değerlendirme: A (Çok Temiz), B (İyi kalite), C (Çok kirli) olarak sınıflandırılıyor.

'Enez keşfedilmemiş cennetlerden birisi'
Enez Kaymakamı Fatih Baysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saros Körfezi'nden alınan deniz suyu numunelerinin temizliğine, doğal yapıya ve tarihi kalıntılara dikkati çekerek, 'Enez keşfedilmemiş cennetlerden birisi' dedi. Baysal, ilçenin kışın 10 bin civarında olan nüfusunun yaz aylarında ortalama 50 bine çıktığını ifade ederek, şunları söyledi:

'Saros Körfezi'ne ve Enez'e olan ilgi artıyor. Enez'de 3 motel bulunuyor. Tesislerin sayısı ve kapasiteleri artırılmalı. 28 kilometrelik uzunluğunda kumsalı ve temiz denizi ile Enez gelecek 5 yıl içinde turizmin gözde yerlerinden birisi olmaya aday. Limanı, Gala Gölü ve diğer doğal güzellikleri, arkeolojik kalıntıları ile turizmin her alanına hitap edecek konumda bulunuyor. Mevcut yapının korunup, ilçenin başka yere alınması yararlı olacaktır. Efes gibi tarihi bir özelliği bulunuyor. Deniz kirliliği yok. Son yapılan deniz suyu analizlerinden bu ortaya çıktı. Saros Körfezi Türkiye'nin en temiz denizlerinden birisi. Balıklar ile diğer deniz canlıları bolca ve çok çeşitli. Kazdağları'ndan gelen oksijen yüklü hava denizin iyotu ile birleşince sağlık içinde çok faydalı oluyor. Altınoluk ve Akçay gibi havaya sahip. Buraya gelen astın gibi solunum yolu hastalığı bulunanlar kendilerini daha iyi hissettiklerini söylüyorlar. Kısacası Enez Keşfedilmemiş cennetlerden birisi.'

Baysal, ilçede turizmin gelişmesi için çalışmalarının sürdüğünü son olarak yapımına başlanılan İpsala-Enez karayolunun ilçeye ulaşımda çok faydalı olacağını belirtti.

Bu haber toplam 1176 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.