1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya-Abhazya deniz seferleri başlatıldı
Rusya-Abhazya deniz seferleri başlatıldı

Rusya-Abhazya deniz seferleri başlatıldı

Rus basını, Rusya Federasyonu ile Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Abhazya arasında deniz ulaşımının başlatıldığını bildirdi.

A+A-

Rus basınında yer alan haberlerde, Rusya ile Abhazya arasında bir süre önce kesilen deniz ulaşımının 17 Ağustostan itibaren yeniden başlatıldığı kaydedildi.
Haberlerde, Abhazya'ya gitmek isteyen yolcuların, deniz kontrol işlemlerinin yapılması için Rusya'nın Soçi kentindeki "Adler" limanında çe şitli çalışmaların başlatıldığı ve kontrol geçiş noktaların açıldığı ifade edildi.

Adler ile Abhazya arasında her gün gerçekleştirilmesi planlanan deniz seferlerinde, ilk aşamada 150 kişilik yolcu taşıma kapasitesine sahip bir deniz otobüsü kullanılacak.
Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya ile Abhazya arasında deniz seferleri başlatılmasını tepkiyle karşıladı.

Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunan Gürcistan, "Rusya'nın bu tür eylemlerine son verilmesini ve Abhazya ile Güney Osetya'daki işgalin bir an önce sona erdirilmesini" istedi.

Gürcistan ile Rusya arasında 2008 yılının Ağustos ayında çıkan savaşın ardından Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Abhazya ile Güney Osetya, ilk önce Moskova tarafından tanınmış, bunu Nikaragua, Venezuela ve Büyük Okyanus'taki ada devleti Nauru tanıdı.

AA

Bu haber toplam 1018 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.