1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Savunma sanayi hisselerinde "IŞİD" artışı
Savunma sanayi hisselerinde "IŞİD" artışı

Savunma sanayi hisselerinde "IŞİD" artışı

ABD’nin Ortadoğu’da tekrar harekat başlatması, savunma sanayiinde faaliyet gösteren şirketlerin hisselerine ralli yaptırdı. Uzmanlar kazançların devam edeceğini öngörüyor

A+A-

Irak ve Suriye’de birçok bölgeyi kontrolü altına alan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün dünya gündemine büyük bir jeopolitik risk olarak girmesinden bu yana savunma sanayii hisseleri istikrarlı şekilde kazanç elde etti. Bu hisseler yaşadıkları artışlarla genel piyasa ortalamasını geniş marjlarla aşarken, bazıları ise tarihi rekor seviyelerini kaydetti. Lockheed Martin Corporation, General Dynamics Corporation, Raytheon Company ve Northrop Grumman Corporation şirketlerinin hisseleri geçtiğimiz cuma günü tarihi rekorlarını kırdı. Ayrıca bu hisselerin kazançlarının S&P 500 endeksinin ağustostan bu yana gerçekleştirdiği kazanç performansını açık arayla geçtiği belirtiliyor. 

ABD savunma harcamalarını yükseltmek zorunda kalabilir 

Ukrayna kriziyle yükselen ABD’li savunma sanayii şirketlerinin hisseleri Obama yönetiminin Suriye’de askeri harekat başlatmasıyla ralli yaptı. S&P 500 endeksinin yılbaşından bu yana ortalama yüzde 1.7 yükselmiş olmasına rağmen, en büyük Pentagon tedarikçilerini takip eden Bloomberg Intelligence Defense Primes Peer Group endeksinin bu yıl yüzde 18 yükseldiği belirtiliyor. New York merkezli Jeff eries LLC. analisti Howard Rubel “Pentagon bütçesinin sağlayabileceğinden daha fazla ihtiyaç olabileceği ihtimaliyle ABD’nin savunma harcamalarını artırmak zorunda kalacağına dair bir beklenti var” diye konuştu. 

Uzmanlar kazançların devam edeceğini öngörüyor 

Bazı piyasa gözlemcilerinin savunma bütçesinin artacağı beklentisinde olması araştırma firması Zacks’ın yayınlamış olduğu rapora göre şimdiden pazarda fiyatlanmış durumda. Dünyadaki en büyük savunma sanayii tedarikçisi Lockheed Martin Corporation’ın müşterileri ABD hükümeti, dünya hükümetleri ve diğer ticari alıcıları içeriyor. 

Zacks’ın savunma hisseleri için yapmış olduğu listesinde ‘kesinlikle al’ tavsiyesiyle birinci sırayı taşıyan ve uzmanlarca yüzde 3.1 kazanç artışı sağlaması beklenen Lockheed Martin’in ardından bilgi sistem ve teknolojilerinde uzman General Dynamics Corporation geliyor. Zacks'e göre General Dynamics’in ise yüzde 7.1 kazanç artışı sağlaması bekleniyor. ABD Savunma Bakanlığı'na ürün tedariki sağlayan Northrop Grumman’ın ise yüzde 19.3 kazanç artışı sağlaması öngörülüyor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1464 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.