1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Seferler trafiği rahatlatacak
Seferler trafiği rahatlatacak

Seferler trafiği rahatlatacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, 'Kabataş-Beşiktaş-İstinye-Sarıyer' ile 'Beykoz-Kanlıca-Üsküdar' hattında kıyıya paralel transit hat uygulaması başladı.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, 'Kabataş-Beşiktaş-İstinye-Sarıyer' ile 'Beykoz-Kanlıca-Üsküdar' hattında kıyıya paralel transit hat uygulaması başladı. İstanbul'da deniz ulaşımının daha etkin kullanılabilmesi ve sıkışan Boğaz trafiğinin rahatlatılması maksadıyla gerçekleştirilen projeyle Boğaz'ın iki noktası arasındaki ulaşım süresi büyük oranda kısaltılacak.

İstanbul'daki şehir içi trafiğini rahatlamak ve deniz ulaşımını daha aktif bir şekilde kullanmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları İşletmesi tarafından uygulamaya konulan 'Paralel Boğaz Seferleri' dün sabah başladı. İstanbul Boğazı'nda yaklaşık 30 kilometrelik hat boyunca her iki yakadan kalkacak tekneler trafiğin en yoğun olduğu saatlerde yolcu taşıyacak. Seferlerle ilgili bilgi veren İBB Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, İstanbulluları şehir içi trafiğine sokmadan keyifli bir Boğaz gezisi eşliğinde taşıyacaklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşımının daha etkin kullanılabilmesi ve sıkışan Boğaz trafiğinin hafifletilmesi amacıyla Kabataş-Beşiktaş-İstinye-Sarıyer ile Beykoz-Kanlıca-Üsküdar hattında kıyıya paralel transit hat uygulaması başlattı. Boğaz'ın her iki kıyısında kara trafiğine alternatif oluşturacak paralel hatlar, hafta içi her gün iki sefer şeklinde gidiş-dönüş olarak yapılacak. Böylece İstanbul Boğazı'nda yaklaşık 30 kilometrelik bir güzergah, kıyıya paralel deniz seferleri ile by-pass edilmiş olacak. Bugün başlatılan seferlerle ilgili bilgi veren İBB Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, Boğaz hattındaki karasal trafiğin yoğunluğunu hatırlatarak konuşmasına başladı. Trafiğin en yoğun olduğu saatlerde seferlerin yapılacağını belirten Genç, "Buradaki amaç çok fazla iskeleye uğramadan belirli toplanma merkezleri diyebileceğimiz, yolcularımızın daha çok iltifat ettiği iskelelerden İstanbul halkımızı direkt şehirle entegre etmek veya şehirden direkt ilgili dönüş mecralarına ulaştırmaktır." dedi.

Sarıyer'den başlayarak Kabataş'ta biten seferlerin yaklaşık 65 dakikada tamamlanacağını öngördüklerini kaydeden Genç, "Bu süreç pik saatlerle karşılaştırıldığı zaman gerçekten konforu, rahatlığı, kişilerin aldığı keyif bakımından, denizle beraber olmak bakımından karadan yapılacak olan seferlerle bağdaştırılacak gibi değil. Yine Beykoz, Üsküdar, Kanlıca seferimiz ki sabahları oldukça kilit olan karasal bir trafik alanı. Beykoz'dan başlayan seferimizi Üsküdar'a 50 dakikalık bir süreçte varacağını öngördük. Ki bu seferlerimizi yaptık bugün sabah itibarıyla." şeklinde konuştu.

Tüm İstanbulluları açılan yeni hatları kullanmaya davet eden Süleyman Genç, seferlerdeki yolcu sayılarının artması durumunda hem sefer sayılarını hem de daha kapasiteli gemi tahsis edecekleri müjdesini verdi. Yeni hatlardaki ücret konusuna da değinen Genç, söyle konuştu: "Yani bu bir toplu taşıma entegrasyonu. İETT ve benzeri toplu taşıma araçlarının kullanımında nasıl bir aktarım ve entegrasyon öngörüsüyle seyir yapılıyorsa, değerli halkımız burada da aynı uygulamalara tabi. Yani iskelelerimiz aynıdır."

Zaman

Bu haber toplam 1126 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.