1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehit Teğmen Caner Gönyeli Tatbikatı tamamlandı
Şehit Teğmen Caner Gönyeli Tatbikatı tamamlandı

Şehit Teğmen Caner Gönyeli Tatbikatı tamamlandı

Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2016 Arama Kurtarma Tatbikatı, deniz safhasında gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarının adından başarıyla sona erdi.

A+A-

AA'nın haberine göre, Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2016 Arama Kurtarma Tatbikatı, deniz safhasında gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarının adından başarıyla sona erdi. 

Gazimağusa’da eğitim/liman ziyaretindeki 2 sahil güvenlik arama kurtarma gemisi, 4 sahil güvenlik botu, 1 sahil güvenlik uçağı ile 3 sahil güvenlik helikopteri yardım talebinde bulunan gemilerin bilinen son mevkisine sevk edildi. Ayrıca, KKTC Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma şirketinden Vatan Römorkörü ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yer alan 1 arama kurtarma helikopteri ve 1 ambulans helikopter, 3 sahil güvenlik botu arama kurtarma için görevlendirildi.

Ardından, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 1 fırkateyn ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından 1 arama kurtarma uçağı ile 1 arama kurtarma helikopteri de bölgeye sevk edilerek arama kurtarma faaliyetleri gerçekleştirildi.

İlk senaryo, kuru yük gemisi ile ticari yatın çarpışması
Tatbikatın deniz safhasının ilk senaryosuna göre, Dipkarpaz’ın 13 mil açığında KKTC kara suları dışında, Türkiye arama kurtarma bölgesi içinde bir kuru yük gemisi ile ticari yatın çarpışması sonucu yaşanan kazaya müdahale edildi.

Senaryoya göre, ticari yatın alabora olması ve kuru yük gemisi kaptanı tarafından çok sayıda kişinin deniz yüzeyinde olduğuna yönelik yapılan yardım çağrısı Kıbrıs Türk Radyosunca alındı. Gemilerin uydu destekli arama kurtarma sistemi üzerinden tehlike sinyalinin koordinasyon merkezince de alınması ve bilgilerin deniz arama kurtarma koordinasyon merkezine iletilmesi üzerine Türkiye arama kurtarma teşkilatı faaliyete geçti.

2. Senaryo, tanker ile kuru yük gemisinin çarpışması
Tatbikatın deniz safhasındaki ikinci aşamada, KKTC karasularında Zeytinburnu'nun 5 mil açıklarında seyir halindeki bir akaryakıt tankeri ile bir kuru yük gemisinin çarpışması sonucu yapılan yardım çağrısı üzerine arama kurtarma çalışmaları icra edildi.

Tatbikat, deniz safhasındaki iki senaryonun da icra edilmesinin ardından tamamlandı.

ViraHaber.com
Bu haber toplam 2318 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.