1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İki yılda 10 bin göçmen
İki yılda 10 bin göçmen

İki yılda 10 bin göçmen

Akdeniz'de iki yılda 10 bin göçmen boğuldu.

A+A-

BMMYK Sözcüsü Adrian Edwards, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında nihai günlerde Akdeniz'de yaşanan göçmen ölümlerinin ardından 10 bin eşiğinin aşıldığını söyledi.
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), 2014'ün başından bu yana 10 binden fazla kişinin Avrupa'ya geçmeye çalışırken Akdeniz'de hayatını kaybettiğini açıkladı. Cenevre Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden (UNHCR) yapılan yazılı açıklamada, 2014 yılının başından günümüze kadar, Akdeniz'de 10 bin mültecinin boğularak yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre, 2014 yılında Akdeniz’de 3500 mülteci hayatını kaybederken, 2015 yılında ise 3771 mülteci boğularak yaşamını yitirdi. 2016 Mayıs sonu itibariyle 2814 mültecinin Akdeniz’de yaşamını yitirdiği belirtilirken, bu yılın henüz ilk 5 ayında ölü sayısının bu rakamlara ulaşmasının ürkütücü olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, hayatını kaybedenlerin çoğunlukla Afrika üzerinden İtalya’ya geçmek isteyen mültecilerin olduğu belirtilerek, söz konusu deniz facialarının önlenmesinin acil olarak ele alınmasının zorunlu olduğu bildirildi.

Bu sene Avrupa'ya ulaşan göçmen sayısı 200 bini geçti

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman ise 2016'nın başından bu yana Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşan sığınmacı ve göçmen sayısın 200 bini geçtiğini belirtti. 

İtalya, Yunanistan, Kıbrıs ve İspanya'ya ulaşan göçmenlerin sayısının 206 bin 400'e ulaştığını aktaran Millman, 2 bin 809 kişinin ise denizde yaşamını yitirdiğini ifade etti. 

IOM'in verilerine göre, geçen sene aynı dönemde ise Akdeniz'de, Avrupa'ya geçmeye çalışırken bin 838 şahıs hayatını kaybetmişti. 

Afrika'dan Avrupa'ya kaçışta en sık kullanılan güzergahlardan Libya ile İtalya arasındaki Sicilya Kanalı'nda hayatını kaybedenlerini çoğunu ise Sahra Altı Afrika ülkeleri ve Mısır'dan gelen göçmenler oluşturuyor. 
ViraHaber.com

Bu haber toplam 2478 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.