1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Türk Loydu'nun klasladığı "Semisubmarine" suya indirildi
Türk Loydu'nun klasladığı "Semisubmarine" suya indirildi

Türk Loydu'nun klasladığı "Semisubmarine" suya indirildi

Türkiye’deki ilk yüzer sualtı izleme ve restoran gemisi olan Semisubmarine, suya indirildi. Gemiyi Türk Loydu klasladı.

A+A-

Tasarımıyla Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Semisubmarine isimli sualtı izleme teknesi suya indirildi. Ege ve Akdeniz kıyılarımızdaki suyun altında varolan gizli cennetlerin herkes tarafından görülebilmesi ve turizm faaliyetlerimize destek amacıyla yola çıkılan ve Türkiye’deki ilk yüzer sualtı izleme ve restoran gemisi olan Semisubmarine, yenilikçi yaklaşımlarıyla teknolojiyi denizciliğe uyarlayan Türk Loydu tarafından klaslandı.

Basınca dayanıklı camlarıyla oldukça güvenli bir seyir sağlanan tekneden geceleri de izleme yapılabilmesi için dış aydınlatma eklendi. Teknenin sualtı kısmındaki kapı ve kaportaların sızdırmazlığı ve güvenliği Türk Loydu tarafından detaylı çalışmalar sonucunda sertifikalandırıldı. Tasarımı Ayden İstanbul Gemi Mühendislik tarafından yapılan teknenin alt kısmı olası bir baskın durumunda teknenin diğer kısımlarına su geçişi engellenecek şekilde tasarlandı. Sıradışı tasarımının yanı sıra yüksek güvenlik önlemleri alınarak, acil durum alarmlarıyla donatılan teknenin su altı bölmesinde bulunan çift yönlü acil çıkış kapılarıyla ise hızlı tahliye imkanı sağlanıyor.

Misafirlerine hem su üzerinde tur keyfi yaşatan hem de sualtındaki gizemli dünyayla tanıştıran Semisubmarin, Demirbatu Turizm tarafından Yalova’da bulunan Türkoğlu tersanesinde inşa edildi. Türk Loydu tarafından klaslanan ve tamamı çelik yapı olarak inşa edilen teknenin 26 metre uzunluğu ve 8 metre genişliğiyle 148 kişilik yolcu kapasitesi mevcut. Semisubmarine, aynı zamanda %100 Türk yapımı olan ilk yarı denizaltı teknesi olma özelliğini taşıyor.

Sıradışı tasarımıyla yoğun ilgi gören Semisubmarine, misafirlerine hem gezi teknesi hem de denizaltı deneyimi yaşatıyor. Keyifli bir seyir hizmeti vermenin yanı sıra, deniz dibi temizliği yaparak çevre faaliyetlerine de destek verecek olacak olan Semisubmarine‘nin ülkemizin turizm faaliyetlerine yüksek katkı yapması bekleniyor.

ViraHaber.com

semisubmarine2.jpg

Bu haber toplam 3426 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.