1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Şenlikçi: “Son 10 yılda birçok projeyi hayata geçirdik”
Şenlikçi: “Son 10 yılda birçok projeyi hayata geçirdik”

Şenlikçi: “Son 10 yılda birçok projeyi hayata geçirdik”

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Alt Sistemler Daire Başkanı Dr. Ata Şenlikçi katıldığı savunma sanayii konferansında görüşlerini açıkladı.

A+A-

Hüseyin Altay Yontan / Vira Haber

The Green Park Pendik Hotel’de gerçekleştirilen 3. Uluslararası Savunma Sanayii Yeni Yatırımlar ve İnovasyon Konferansı’nda “Savunma sanayiine yönelik devlet politikaları, yeni düzenlemeler, stratejiler” başlıklı konuda konuşma yapan Savunma Sanayii Müsteşarlığı Alt Sistemler Daire Başkanı Dr. Ata Şenlikçi önemli açıklamalarda bulundu.

Şenlikçi yaptığı konuşmasında: “Dünyadaki gelişmiş ülkelerde savunma sanayide muhakkak gelişmiştir.

Şöyle ki, müsteşarlığımızın yıllık 30 milyon $ harcaması vardır. Otomotiv ve gemi sanayisinin gelişmesiyle teknolojik olarak donanımlarda artmaktadır. Savunma sanayi hiç durmadan çalışmaya devam etmektedir.

TSK’nın modern olarak donanması için yeniliklere de oldukça açık olduğumuzu belirtmek isterim. Son 10 yılda birçok proje hayata geçiren Savunma Sanayi Müsteşarlığı bazı projelerde başarıya geçte olsa hayata geçirerek hedeflerine ulaşmaktadır.

Nato’nun ihtiyaçları arttıkça Türkiye’ninde etkileri muhakkak artacaktır. Hedeflerimiz daima büyük, bunun içinde birbirimize süreli olarak destek olmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 8676 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.