Erdoğan istedi faiz düştü

Merkez Bankası 8 ay sonra ilk kez faiz indirimi gerçekleştirdi. Merkez, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,25'ten yüzde 7,75'e indirdi. Daha önceden petrol fiyatlarındaki düşüşten dolayı tüm ülkeler faizde indirime gitmişti.

Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,25'ten yüzde 7,75'e indirdi. Türkiye, dünyada Rusya, Brezilya, Endonezya, Mısır, Hindistan ile faizin en fazla olduğu ülkeler arasında yer alıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen günkü konuşmasında, dünyada herkes faizleri indirirken Merkez Bankası'nın ise bir türlü faizleri indirmediğini belirterek, ''Yahu sen neyi bekiyorsun. İşte petrol fiyatlarının geldiği nokta ortada. Bu durum bizim lehimize. Çok çok iyi noktadayız. Bizim bunu süratle vatandaşa yansıtmamız gerekiyor. Ben buradan diyorum Merkez Bankası bağımsız ise bende bağımsızım ve gereğini yapmak zorundayım. Gerekirse kendilerini çağırıp konuşacağım.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası’nın yüksek faiz politikasına gösterdiği tepkiye başta Başbakan Yardımcısı Ali Babacan olmak üzere birçok siyasetçiden de destek geldi.

virahaber.com

EKONOMİ Haberleri

Denizli’den Kasım Ayında 373 Milyon Dolarlık İhracat
TOBB Nefes Kredisi’nde Yeni Dönem Başladı: İşletmelere 1,5 Milyon TL’ye Kadar Destek
Ekonomiye Değer Katan Projeler Ödüllendiriliyor
Global Yatırım Holding, İlk Çeyrekte Dolar Bazında Net Karını %57 Artırdı
Global Yatırım Holding, 2024 Yılına Ait Finansal Sonuçlarını Açıkladı