Güney Kore PKG-A programını tamamladı

Güney Kore 18’inci ve son PKG-A Sınıfı devriye gemisini teslim aldı. Jinhae Deniz Üssü’nde düzenlenen törenle gemi resmen hizmete girdi.

Güney Kore Milli Savunma Bakanlığı, 24 Ocak'ta yaptığı duyuruda, 18'inci ve son Gumdoksuri (PKG-A) Sınıfı karakol gemisinin 11 Ocak tarihinde düzenlenen bir törenle resmen hizmete girdiğini açıkladı. 63 metrelik Jeon Byeongik, Haesong SSM-700K füzeleri ve 40 mm'lik top ile donatıldı. PKG-A Sınıfı, Güney Kore Donanması'nın Chamsuri Sınıfı platformlarının yerine geçmek üzere tasarlandı.

63 metre uzunluğundaki gemi, STX Offshore & Shipbuilding tarafından inşa edildi. PKG-A’lar, Güney Kore Donanması envanterindeki Chamsuri Sınıfı devriye gemilerinin yerini alması için geliştirildi. 579 tonluk gemi, SSM-700K satıhtan satıha füze, 76 milimetre ve 40 milimetre topla donatıldı.

LIG Nex 1 SPS-540K üç boyutlu radar, Ceros 200 9LV327 Mk 3E çoksensörlü takip cihazı, STX SPS-100K yüzey tarama radarı, Samsung-Thales üretimi elektrooptikler ve Hanwa üretimi Naval Shield muharebe yönetim sistemi ise geminin elektronikleri arasında.

Vira Haber

DZKK Haberleri

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki Yeni Atamalar Resmi Gazete'de Yayınlandı
Filipin donanmasına taze kan
4 yeni nükleer enerjili denizaltı
İlk milli denizaltı Pirireis’in özellikleri
KKTC’de sırada deniz üssü mü var