İngiliz Donanması'nda nükleer casus

İngiliz Donanması’na ait HMS Trafalgar savaş gemisi ve 2 nükleer denizaltının operasyonel bilgilerini Rusya’ya vermeye çalışma suçlamasıyla tutuklanan deniz astsubayı ilk duruşmasına çıkarıldı.

İngiliz Donanması’na ait HMS Trafalgar savaş gemisi ve 2 nükleer denizaltının operasyonel bilgilerini Rusya’ya vermeye çalışma suçlamasıyla tutuklanan deniz astsubayı Edward Devenney, ilk duruşmasına çıkarıldı.

Bahsi geçen gemi ve denizaltıların geçen yıl 18 Kasım’la bu yıl 7 Mart tarihleri arasındaki faaliyetlerini içeren şifreli bilgileri, yabancı bir elçilik aracılığıyla Moskova’ya göndermeye çalışan Devenney, kendilerini Rus gizli ajanlar olarak tanıtan İngiliz gizli servis görevlileri tarafından tutuklanmıştı. Casusluk yaptığını kabul eden Devenney’in cezası 12 Aralık’taki duruşmasında açıklanacak.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

Karadeniz'de Türk Mürettebatın Bulunduğu Kuru Yük Gemisine Dron Saldırısı: 1 Ölü, Yaralılar Var
NATO Zirvesi Öncesinde Deniz Güvenliği Gündemi Ankara’da Değerlendirildi
Denizcilik Tarihinin En Büyük LNG Gemisi Siparişi: Katar’dan Çin’e 24 Dev Tanker
İngiltere'den Hürmüz Boğazı'na Askeri Yığınak
ABD Orta Doğu'ya 3'üncü Uçak Gemisini Konuşlandırdı