Koç 2023 hedefini açıkladı

Koç Topluluğu’nun yayın organı Bizden Haberler Dergisi’nin mayıs-haziran 2011 sayısı, topluluğun 85 yılına ayrıldı.

85’inci yılını kutlayan Koç Topluluğu’nun 2023 hedefini açıklayan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ülkemizin milli gelirinin 2 trilyon dolara ulaşması halinde bizim de 140 milyar dolar büyüklüğü yakalayacağımız öngörülebilir” dedi.

Koç Topluluğu olarak Cumhuriyetin 100’üncü yılı için hedeflerinin çok büyük olduğunu dile getiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “Türkiye’nin en büyük şirketiyiz. Türkiye büyürse Koç Holding de büyüyecek. Cumhuriyetin 100. yılında ülkemizin milli gelirinin 2 trilyon dolara ulaşması halinde bizim de 140 milyar dolar büyüklüğü yakalayacağımız öngörülebilir” dedi.

Koç Topluluğu’nun yayın organı Bizden Haberler Dergisi’nin mayıs-haziran 2011 sayısı, topluluğun 85 yılına ayrıldı. “85 yıldır birlikte” başlıklı kapakla çıkan dergide Koç Ailesi’nin fertleri ile yabancı ortakları görüşlerini açıkladı. Mustafa Koç, “Türkiye büyüdükçe, Koç Holding de büyüyecektir” başlıklı değerlendirmesinde şöyle konuştu: “Ülkemiz, özellikle son yıllarda hükümet ve özel sektörün daha koordineli çalışması ve alınan yapısal tedbirler neticesinde büyük bir atılım içerisine girdi. Yıllardır konuştuğumuz potansiyelini ortaya çıkarmaya başladı. Bunun neticesinde, sadece içinde bulunduğu bölgenin değil, tüm dünyanın parlayan ekonomilerinden biri oldu. Hükümetimiz, özel sektör, tüm halkımız birlikte tek bir hedefe odaklanır ise önümüzde hiçbir engel olmadığını düşünüyorum. Koç Holding, Türkiye’nin en büyük şirketi. Dolayısı ile benim bakış açım çok net. Türkiye büyürse, Koç Holding de büyüyecektir. Mevcut durumda milli gelirin yüzde 7’si civarında bir büyüklüğe sahibiz.”

Sosyal katkı da var
Sahip olunan değerleri korumayı, yaşatmayı, geleceğe aktarmayı ve ülkeye ekonomik olduğu kadar sosyal olarak kalkındırmayı misyonun bir parçası olarak gördüklerini dile getiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Koç, “Çalışma hayatımda en çok Tüpraş’ı almamıza sevindim” dedi. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ise “Koç Holding 85 yıl boyunca cesur adımlar atarak yeni iş alanları, yeni pazarlar yaratmaya çalıştı. Bizler ‘Ülkem varsa ben de varım’ prensibiyle büyüdük, yaptığımız her faaliyetin mutlaka
memlekete fayda sağlaması nasihatı bize miras kaldı” diye konuştu.

Tüpraş, Migros ve Yapı Kredi heyecanlandırdı
KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, çalışma hayatında kendisini en çok heyecanlandıran gelişmeler hakkında şunları söyledi: “Yapı Kredi’nin alınması, Tüpraş özelleştirmesi, Migros’un satışı gibi beni heyecanlandıran birçok gelişme oldu.”

Telekom işi ayağımıza geldi ama giremedik
KOÇ Holding’in Şeref Başkanı Rahmi Koç, dergideki “Vehbi Koç’un İleri Görüşlülüğü Bizi Bugünlere Taşımıştır” başlıklı değerlendirmesinde, “Kurucumuz, babamız, Şeref Başkanımız Vehbi Koç’un o zamanki ileri görüşlülüğü, memleketin ekonomisini yakından takip etmesi, zaman zaman ona yön verecek görüşleri ortaya atması, gayet dikkatli ve temkinli hareket etmesi, kabiliyetli idarecileri seçmesi, demokratik idare tarzı, kanunlara riayet etmesi ve sıkı bir bütçe disiplini, bizi, bugünlere taşımıştır. Çalışma hayatım boyunca beni en çok üzen gelişmeler ise büyük emek vererek inşa etmiş olduğumuz Asil Çelik’in özelleştirilmesi, Garanti Bankası’nın satılması, armatörlüğe girme teklifimin, idare meclisinde 1 oy fark ile kabul edilmemesi ve telekom işine, ayağımıza kadar geldiği halde girmememiz olmuştur.”

Kıraç: Babamın hedefi, holdingde devamlılıktı
İŞ hayatında kazandığı deneyimleri özel bir mektupla paylaşan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Suna Kıraç, “Kurucumuz Vehbi Koç’la çok yakın çalışmış olmanın bana büyük katkıları oldu. İş disiplininde, sorumluluk taşımakta, değerlerimize sahip çıkmakta hep kendisini örnek aldım. Vehbi Koç’un en büyük arzusu Koç Holding’in devamlılığının sağlanmasıydı. Bu bayrak üçüncü nesille beraber bugüne kadar başarıyla taşındı. Gençlerin kendilerinden sonra bayrağı devredecekleri profesyonel kadroyu en iyi şekilde hazırlamaları ve seçmeleriyle Koç Topluluğu’nun devamlılığı sürecektir” dedi.

Arsel: Migros’un satışına üzüldüm
KOÇ Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vehbi Koç Vakfı Başkanı Semahat Arsel, “Vehbi Koç, ekonomik kalkınma ile sosyal kalkınmanın birbirinden ayrılmaz unsurlar olduğunu düşünürdü” görüşünü belirterek, çalışma hayatı boyunca kendisini en çok üzen konuyu şöyle anlattı: “Migros’un satışı beni fevkalade üzdü. Aile üyelerimiz ve profesyonellerimiz hissi davrandığım için sık sık eleştirseler bile içimden o his gitmiyor.”

Gençler sabırlı olsun yeteneklerini keşfetsin
KOÇ Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, iş hayatını Koç Topluluğu’nda noktalayan ya da Koç Topluluğu’nda iş hayatına atılmak için sabırsızlananlara şu mesajı verdi: “Koç Topluluğu içinde yer alan markalarımız, ne mutlu bizlere, gençlerimizin en çok tercih ettiği şirketler arasında yer alıyor. Yolumuzun kesişeceği tüm genç arkadaşlara sabırlı olmalarını, yeteneklerini doğru keşfetmeleri ve buna uygun işlerde çalışıp kendilerini geliştirmelerini, sosyal konularda duyarlı olmalarını tavsiye ederim.”

Hürriyet
 

EKONOMİ Haberleri

Dış Ticaret Açığı Mart Ayında Yüzde 12,4 Azaldı
TGDF Şubat Ayı Dış Ticaret Verilerini Açıkladı
Ocak Ayında TÜFE’ye Göre En Az Altın Kaybettirdi
TC Merkez Bankası Başkanlığına, TCMB Başkan Yardımcısı Fatih Karahan Atandı
TCMB Başkanı Erkan Görevinden Affını İstedi