Türkmenistan'dan yüzde 20 indirim

Orta Asya ulaşımında en kısa yol olan Azerbaycan-Türkmenistan güzergahında Türk araçları için Türkmenistan Ro-Ro gemi fiyatlarında yüzde 20 indirim yaptığını açıkladı.

 Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Orta Asya ulaşımında en kısa yol olan Azerbaycan-Türkmenistan güzergahını kullanan Türk araçları için Türkmenistan tarafından Ro-Ro gemi fiyatlarında yüzde 20 indirim yapıldığını belirtti.

AA’nın haberine göre, Şener, 24-25 Mart tarihlerinde, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta konuya ilişkin yapılan görüşmeleri değerlendirdi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un, 2015’in Ağustos ayında ülkenin ikinci gemisi olan Bahtiyar’ın sefere başlaması ile indirim yapılacağı müjdesini verdiğini hatırlatan Şener, "Bahtiyar gemisi seferlerine başladı ve indirim de sağlanmış oldu. Araçlarımız Türkmenistan’ın modern gemileri ile artık yüzde 20 daha ucuza taşınacak. Bu önemli destek için Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov’a çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

ViraHaber.com

Deniz Ticareti Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, İMEAK DTO’nun Şubat Ayı Meclis Toplantısına Katıldı
Deniz Ticareti Dergisi’nin Ocak Sayısı Yayında
İMEAK Deniz Ticaret Odası, Cumhuriyet’in 100. Yılını “Cumhuriyet Balosu” İle Kutladı
İMEAK DTO Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti
Türkiye, Yeni Ro-Ro Hatlarıyla Deniz Ticaretindeki Payını Artıracak