‘Vize muafiyeti 2017’ye sarkacak‘

Bild gazetesi, terörle mücadele yasasındaki değişiklik konusunda Türkiye ile müzakerelerde yaşanan tıkanma nedeniyle Türk vatandaşlarına vize muafiyetinin 2017’den önce yürürlüğe giremeyeceğini bildirdi.

Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild, Alman hükümetinin Türk vatandaşlarına vize serbestisinin 2017 yılında tanınmasını beklediğini bildirdi.

Gazetenin hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberde, Almanya'nın vize muafiyetinin önceden planlandığı gibi 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesini artık olası bulmadığı kaydedildi. Buna neden olarak, AB ile Türkiye arasında vize muafiyetinin koşulları konusunda müzakerelerin tıkanması ve müzakerelerin haziran ayı sonuna kadar sona erdirilemeyeceğinin görülmesi gösterildi.

Müzakerelerin tıkanmasının ana nedeninin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın reddettiği, terörle mücadele yasasındaki değişiklik talebi olduğu kaydedildi. Konunun Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmenin gündeminde öne çıkması bekleniyor.

ViraHaber.com
 

EKONOMİ Haberleri

Ege İhracatçı Birlikleri’nden 2025 Değerlendirmesi: “Bu Yıl Büyüme Değil, Dayanıklılık Yılıydı”
Türk P&I Sigorta’dan Tanker ve Yakıt Barçlarına P&I Teminatı Yeniden Başladı
İhracatçıya “Dahilde KDV” Şoku: 27 Yıllık İstisna Sona Erdi
İhracatta Hedef Ülke Sayısı 60’a Yükseldi
Aliağa, İhracatta Türkiye’nin İkinci Büyük Gümrüğü Oldu