1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sevgili Hocamızı Anıyoruz
Sevgili Hocamızı Anıyoruz

Sevgili Hocamızı Anıyoruz

Prof. Dr. Yücel Odabaşı aramızdan ayrılışının birinci yılında İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen bir törenle anıldı.

A+A-

Sevgili Hocamız, değerli bilim adamı Prof. Dr. Yücel Odabaşı'nın aramızdan ayrılışının birinci yıldönümünde İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ndeki Sosyal Oda'da bir anma töreni düzenlendi.

 

İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’ndeki masasına gül bırakıldıktan sonra adına yapılan plaketin açılışı yapıldı.

 

 

Plaketin açılışından önce konuşan İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan, Prof. Dr. Yücel Odabaşı’nın hayatındaki başarıları hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Aldoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

Prof. Dr. Yücel Odabaşı mesleğindeki engin tecrübesi, bilgi birikimi, sezgi yeteneği ve üstün liderlik vasfıyla mesleğine ve ülkemize yaptığı hizmetlerine devam ederken zamansız olarak aramızdan ayrıldı. 1992 yılında Türkiye’ye döndüğünde kalbi kendisini ikaz edip, uyarmıştı. Ama hocamız bu uyarı dikkate almayarak, çok sevdiği sigarayı bırakmadı. Fakültemizde genç akademisyenlerle sayısız projelere imza atan hocamız, Türk gemi inşa sektörüne fikirleri ve girişimleriyle inanılmaz bir dinamizm getirdi. Yaptığı çalışmalarla bir süre yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Türk Loydu’nu ulusal bir klas kuruluşu iken uluslararası bir klas kuruluşu haline getirdi. Birçok başarı ödülü alan hocamıza son ödülü İstanbul’da gerçekleştirilen İMAM 2009 Kongresi’nde 65. Yaş gününe istinaden adına düzenlenen oturumla birlikte öğrencileri ve arkadaşları tarafından verildi. Hocamız çevresine aşıladığı bilim, eğitim ve özgüven anlayışıyla bizimle birlikte yaşamaya devam edecektir. Rahat uyu sevgili hocam.  Bütün sevenlerin yanındayız. Sen bir yerden bizleri görüyorsun” dedi.

 

 

Konuşmanın ardından İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Sosyal Oda’da Prof. Dr. Yücel Odabaşı’nı anlatan bir sunum yapıldı. Sunum sonrası duygulu anların yaşandı ve sevenleri anılarını birbiriyle paylaştı.

 

 

Sunum sonrasında konuşan Prof. Dr. Yücel Odabaşı’nın oğlu Yıldırım Odabaşı, “ Babam bugün burada olsaydı, bir çok alanda, farklı konular üzerinde konuşmalar yapılabilirdi ama ben bugün bir adamı konuşacağım. Babamı kaybettiğimiz zaman ailem, sevenlerimiz, dostlarımız büyük acı çektik. Bu acıyı bizimle paylaştınız. Ne kadar iyi dostlarımız olduğunu bir daha gördüm. Hepinizi çok seviyorum. Babam bizi seyrediyorsa ne söyleyeceğin çok iyi biliyorum. “Yola devam, çalışmaya devam. Ben gittim diye işler kimseyi beklemez” derdi herhalde. Bugün onun için en doğru yerdeyiz bence. Onun kalbi her zaman buradaydı. zor günler geçirdiğimiz şu günlerde babam gibi kendimize inanırsak önümüzün açık olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben bir Türk’ün neler yapabileceğini gözlerimle gördüm. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Törene Prof. Dr. Yücel Odabaşı'nın sevenleri, dostları, arkadaşları ve öğrencileri katıldı.

 

Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu, dünyaca tanınan gemi inşa mühendislerinden biri olan, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Vira Dergisi yayın kurulu üyesi Prof. Dr. Yücel Odabaşı'nı geçtiğimiz sene geçirdiği ani bir rahatsızlık sonucu 9 Kasım'da kaybetmiştik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 4136 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.