1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Shell & Turcas’a madeni yağlar ihracatı ödülü verildi
Shell & Turcas’a madeni yağlar ihracatı ödülü verildi

Shell & Turcas’a madeni yağlar ihracatı ödülü verildi

İKMİB geçtiğimiz yıl en fazla ihracat gerçekleştiren üyelerini ödüllendirdi. 23 kategoride 115 ödülün sahiplerini bulduğu törende Shell & Turcas da Madeni Yağlar İhracatı kategorisinde ödül sahibi oldu.

A+A-

İKMİB, 2016 yılında ihracatta en büyük paya sahip firmaları açıkladı. Plastikten kozmetiğe, ilaçtan madeni yağa, medikalden boyaya kadar kimyanın farklı alt sektörlerindeki 7 bin ihracatçı firmayı temsil eden İKMİB, Madeni Yağ İhracatı kategorisinde Shell & Turcas’ı ödüllendirdi.  

felixfaber.jpgShell & Turcas CEO’su Felix Faber, İKMİB’nin ödülüyle duydukları gururu dile getirerek, “Shell’in Akdeniz’deki tek gres ve en büyük madeni yağ üretim merkezi olan Derince’de gerçekleştirdiğimiz üretim ile ülkemizin ihracatına katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Derince’deki faaliyetlerimizin, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızın sonucunda ortaya çıkan yüksek performansın İKMİB tarafından ödüllendirilmesi bizleri hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor,” diye konuştu.  

Shell, 1963 yılından bu yana Kocaeli’nin Derince ilçesindeki tesisinde madeni yağ ve gres üretimi gerçekleştiriyor. Bu tesiste ürettiği ürünleri hem iç piyasadaki müşterilerine tedarik ediyor hem de tüm dünyada 57 ülkeye ihraç ediyor. Derince’deki madeni yağ ve gres üretim merkezinde geçtiğimiz yıl itibarıyla yaklaşık 100 bin ton madeni yağ ve gres üretildi. Bu üretimin 25 bin tonluk kısmı, büyük bölümü Akdeniz çanağında yer alan toplam 57 ülkeye ihraç edildi ve 100 milyon liranın üzerinde ihracat geliri elde edildi. 1963 yılında kurulan tesiste yaklaşık 180 kişi istihdam ediliyor. Shell & Turcas; başta otomotiv olmak üzere sanayi, inşaat, madencilik, nakliye ve genel imalat gibi kullanım alanlarında müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli madeni yağ ürünlerinin Türkiye’de üretimini, satışını ve pazarlamasını gerçekleştiriyor. Shell’in madeni yağ markaları portföyü, otomotiv sektörüne yönelik Shell Helix ve Shell Rimula motor yağlarının yanı sıra, Shell Tellus, Shell Omala, Shell Gadus, vb. endüstriyel yağlar ve greslerden oluşuyor.

Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden biri olan Shell hem Türkiye hem de küresel madeni yağlar pazarındaki liderliğini 10 yıldır aralıksız sürdürüyor. Petrol Sanayi Derneği’nin (PETDER) Türkiye pazarına ilişkin sektör raporuna göre Shell & Turcas Petrol A.Ş Türkiye’nin*, uluslararası danışmanlık ve araştırma şirketi Kline’ın her yıl gerçekleştirdiği küresel madeni yağlar pazar araştırmasına göre de Shell dünyanın** “1 numaralı Madeni Yağ Tedarikçisi” konumunda bulunuyor.

* PETDER 2015 Madeni Yağlar Raporu referans alınmıştır.
** Kline & Company bağımsız araştırma şirketinin 2015 yılı için hazırladığı Global Madeni Yağlar raporu referans alınmıştır.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5156 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.