1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şile'de fener kültürüne büyük adım
Şile'de fener kültürüne büyük adım

Şile'de fener kültürüne büyük adım

Şile Feneri'nin 150. yılı münasebetiyle Şile Dedeman Oteli'nde yapılan Uluslararası Deniz Fenerleri Sempozyumu’nda deniz fenerleri hakkında sunulan bilgiler katılımcılara yeni pencereler açtı.

A+A-

Şile Deniz Feneri’nin 150. yılı kutlamaları kapsamında FMV Işık Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Deniz Fenerleri Sempozyum 12-13 Haziran tarihleri arasında Şile Dedeman Oteli’nde gerçekleşti. Birçok yerli ve yabancı konuğun katıldığı sempozyuma destek verenlerden biri de Vira Dergisi oldu.

Sunuculuğunu Vira Dergisi Genel Koordinatörü ve Deniz Kültürü Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Olcay’ın yaptığı sempozyumun açılışını ise, Şile Kaymakamı Şükrü Görücü ile Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu yaptı. Deniz fenerlerinin önemine değinen Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, Şile Feneri’nin 150 yılını kutladıklarını kaydederek, sempozyumun amacına ulaşması konusunda dileklerini bildirerek, sempozyumda emeği geçenleri tebrik etti. Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu da, Sempozyumda sadece fenerin değil, Şile’nin tarihinin de işlendiğini belirterek kültürel mirasların önemine değindi. Açılış konuşmalarının sonuncusunu ise, FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Ekinci yaptı. Şile Feneri’nin içinde sanatın, teknolojinin, şiirin de bulunduğuna işaret ederek “Işık Üniversitesi hem bir eğitim kurumu, hem de bir komşu olarak şile İlçesi için öneminin ve yerel topluma olan sorumluluğunun bilincinde olarak, Şile ve çevresindeki kültürel, iktisadi, ve sosyal problemlerin çözümünde paydaş olarak yer almayı ve Şile’nin yerel resmi kurumları, halkı ve sivil toplum örgütleriyle ilçenin ekonomik, sosyal, kültürel, gelişimine katkıda bulunmayı kendine amaç edinmiştir” dedi. İki gün süren sempozyumda hem Şile’nin tanıtımı yapıldı hem de deniz fenerlerinin kültür, sanat ve teknolojik boyutu üzerinde duruldu. Sempozyumda, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hayri Aka, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü, Salih Orakçı, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa İnsel, Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz, Doç. Dr. Yücel Sayman, Mustafa Akan ve Şile Sivil Platformu Başkanı Ali Candan Büyükçelen çeşitli oturumlarda oturum başkanlığı yaptı.


Virahaber

Bu haber toplam 865 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.