1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Smetlivy ve Filcherkov yarın boğazda
Smetlivy ve Filcherkov yarın boğazda

Smetlivy ve Filcherkov yarın boğazda

Rusya'nın Karadeniz Donanmasına kayıtlı, Nikolay Filcherkov çıkarma gemisi ile Sustalı Füze Sistemi yüklü Smetlivy Destroyeri yarın öğlen saatlerinde İstanbul Boğazı'na giriş yapacak.

A+A-

Suriye’de geçen ay 1400 kişinin öldüğü kimyasal silah saldırısı sonrasında yükselen uluslararası tansiyonu düşürmek için uğraşan Rusya, bir yandan da Suriye açıklarındaki askeri varlığını güçlendiriyor.

Rusya'nın Karadeniz Donanmasına kayıtlı, 152 borda numaralı Nikolay Filcherkov isimli çıkarma gemisi ile Sustalı Füze Sistemi yüklü 810 borda numaralı Smetlivy Destroyeri yarın öğlen saatlerinde İstanbul Boğazı'na giriş yapacak. Rusya’nın Karadeniz Donanması’na bağlı Smetlivy fırkateyni ve Nikolay Filcherkov çıkarma gemisi ile birlikte bölgedeki Rus savaş gemisi sayısı eylül ayı sonunda 13’yi bulacak.

İnsani kurtarma amaçlı tatbikat

Ayrıca, Rus donanmasına ait savaş gemilerinin Suriye kıyılarına yakın sularda “savaş provası” tatbikatı yaptığı da açıklandı. Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada tatbikat sırasında denizden, karadan ve havadan olası tehditlere karşı filonun hazırlık durumunun test edildiği kaydedildi. Tatbikatın üçüncü ülkelere karşı bir tehdit amacı taşımadığı vurgulanan açıklamada, “Suriye’ye yönelik bir askeri müdahale başlatılsa bile bizim kimseyi batırma niyetimiz yok. Tatbikat sadece Rus savaş gemilerinin güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili. Olası savaş durumunda filomuz insani misyon dışında bir faaliyette bulunmayacak. Deniz ve karada yardıma muhtaç insanları kurtaracağız” dendi.

Moskva kruvazörü Cebelitarık'tan Akdeniz'e girdi

Bu arada Rusya’nın Karadeniz Filosu’nun bayrak gemisi olan ve NATO tarafından “uçak gemilerinin katili” olarak adlandıran güdümlü füze kruvazörü Moskva, Cebelitarık Boğazı üzerinden Atlantik’ten Akdeniz’e geçerek Suriye kıyılarına doğru ilerliyor. Gemi, Rusya’nın Akdeniz operasyonel birliğinin başına geçecek.

Interfaks, askeri-diplomatik kaynağa dayandırdığı haberinde, kruvazör kaptanının Albay Sergey Tronev olduğunu belirtti. Karadeniz Filosu bayrak gemisinin Rusya’nın Akdeniz operasyonel birliğinin sorumluluk bölgesine girdiğini dile getiren kaynak, Moskva kruvazörünün 15-16 Eylül’de Doğu Akdeniz’de belirlenen bölgeye ulaşacağını söyledi.

Kruvazör, operasyonel birliğin komutasını denizaltısavar gemisi Admiral Panteleyev’den devralacak.

nikolay_filchenkov_152[1].jpg

smetlivy_810.jpg

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1526 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.