1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Sondaja 6. Filo Koruması" iddiasına Beştepe'den yanıt
"Sondaja 6. Filo Koruması" iddiasına Beştepe'den yanıt

"Sondaja 6. Filo Koruması" iddiasına Beştepe'den yanıt

Akdeniz'de sondaj çalışmalarını yürütecek olan Rum gemilerine ABD donanmasından 6. Filo'nun eşlik edeceği iddiasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Henüz oraya gelmiş değil" dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda. Akdeniz'de sondaj çalışmalarını yürütecek ABD'li Exxon Mobile şirketine ait Rum sondaj gemilerinin, ABD donanması tarafından korunacağı iddiasıyla ilgili konuşan Kalın, "Rum yönetimi bunu ihlal ediyor. Bundan sonra da bu ilkemiz değişmeyecek. Arama gemisinin oraya gelmesiyle ilgili bir sürecin ilerlediğini biliyoruz. 6. Filo henüz oraya gelmiş değil." dedi.

Kalın ‘’Doğu Akdeniz'de petrol, doğalgaz vs. aramalarıyla ilgili kurulmuş bir rejim var, düzen var. Münhasır ekonomik bölgeler var. Burada hem KKTC ve Güney Kıbrıs tarafının ortak bir çalışma ile arama faaliyetlerini yapması yönünde bizim baştan ortaya koyduğumuz bir prensip var. Rum yönetimi bunu ihlal ediyor. Bundan sonra da bu ilkemiz değişmeyecek. Arama gemisinin oraya gelmesiyle ilgili bir sürecin ilerlediğini biliyoruz. 6. Filo henüz oraya gelmiş değil. Bizim girişimlerimiz bu çerçevede devam ediyor. Bizim ukdemizde olan bölgelerde biz arama çalışmalarına devam edeceğiz. Çağrı yapmak isterim. Doğu Akdeniz'i bir fayda nokrası haline getirelim, çatışma bölgesi haline değil’’ diye konuştu.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 4574 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.