1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Sonunda hamside tükendi!
Sonunda hamside tükendi!

Sonunda hamside tükendi!

Avcılık alanında yaşanan gelişmeler sebebiyle eskiden 5-6 ayı bulan hamsi avının şimdilerde 1 ay gibi kısa bir sürede yapılması hamsiyi tehlikeye atıyor. Bu nedenle uzmanlar av yasağının daha erken bir tarihe çekilmesi gerektiğini vurguluyor.

A+A-

Son yıllarda balıkçılıkta gelişen avlanma yöntemleri sebebiyle hamsinin geleceği tehlikeye girdi. Önceki yıllarda tekne sayısının ve fabrikalaşmanın az olması nedeniyle balık avcılığı uzun süre alıyordu. Oysa şimdilerde yöntemlerin gelişmesiyle aylar süren balık avcılığı bir ayda tamamlanıyor. Bu durumda hamsinin geleceğini risk altına alıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rize Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı İsmail Oğuz, ''Önceki yıllarda tekne sayısı az olduğu için avlanmak Mayısa kadar uzun sürerdi. O zaman yasaklar Mayıs'a kadardı. Sonrasında Nisan 15'e çekildi. Şimdiki yıllarda kapasite, tutma gücü, fabrikalar arttı. Dolayısıyla avlanma arttığı için avlanmalar 1 aya düştü. Şimdi hamsi bitti, Gürcistan'a gidecekler.

Arkadaşlar 'Biz tutmazsak Gürcistan tutacak, Abhazyalılar tutacak' diyorlar fakat onların tutma şansı yok yine biz gidip tutacağız. Onlarda yeterli bir tekne araç gereç yok. Avlanma potansiyeli fazla eskiden 11. ayın 20'sinde hamsi numunesi gördüğümüzde sevinirdik hamsi geliyor diye şimdilerde gelmeden tutmaya başlıyoruz'' dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 9092 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.