1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. STM, Romanya fırkateynlerinin modernizasyonuna talip oldu
STM, Romanya fırkateynlerinin modernizasyonuna talip oldu

STM, Romanya fırkateynlerinin modernizasyonuna talip oldu

Türk Savunma Sanayisi, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) öncülüğünde Romanya fırkateynlerinin modernizasyonuna talip oldu.

A+A-

Türk Savunma Sanayisi, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) 'nin yurtdışı açılımları devam ediyor. Son olarak Romanya fırkateynlerinin modernizasyonuna talip oldu.

STM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de özellikle MİLGEM projesi ile büyük ivme kazanan denizcilikte yerli dizayn, mühendislik ve entegrasyon yeteneğinin dost ve müttefik ülkelerde pazar kazanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Türkiye ve Romanya arasındaki işbirliğini desteklemek üzere Türk Deniz Kuvvetlerine ait gemiler Köstence limanını ziyaret etti. Kamu ve özel sektörün müşterek katılımıyla gerçekleşen ziyaret programında, Türkiye'nin bu alandaki başarıları STM öncülüğündeki heyet tarafından Romanya Savunma Bakanlığı Yetkilileri ve Deniz Kuvvetlerine tanıtıldı.

Söz konusu organizasyonda Romanya Deniz Kuvvetleri'ne ait iki fırkateynin modernizasyonu için açılan ihaleye ilişkin çalışma da yapıldı. 2004-2005 yıllarında savaş sistemleri sökülerek satılan iki adet İngiltere yapımı Tip-22 sınıfı fırkateynin yenilenmesi ihtiyacının karşılanması için Romanya tarafından uluslararası ihale açılmıştı. Bu ihaleye katılmak üzere STM ve Türkiye savunma sanayisinin önde gelen firmaları hazırlıklarını Romanya makamlarına sundu.

Modernizasyon projesine ilave olarak, milli kaynak ve mühendislikle üretilen Milli Gemi (MİLGEM) Projesi'nin ilk gemisi TCG Heybeliada Korveti'nin imkan ve kabiliyetleri de Romanya Deniz Kuvvetleri ve Savunma Sanayii yetkililerine denizde tanıtıldı. Tanıtım faaliyetinin önemli adımlarından bir diğerini de Türkiye'den STM HAVELSAN ve ASELSAN ile Romanya'dan CSR firmasının katılımıyla gerçekleştirilen Proje Grubu İşbirliği Anlaşması'nın imzalanması oluşturdu. Programda, Türkiye ile Romanya arasında tesis edilmesi hedeflenen askeri alandaki bu işbirliğinin özellikle Karadeniz olmak üzere bölgesel istikrara katkı sağlayacağı da ifade edildi.

Türkiye'yi Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay başkanlığında, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Cemal Sami Tüfekçi ve STM Genel Müdürü Davut Yılmaz ile diğer üst düzey yöneticiler temsil etti.

Programa ev sahibi ülkeden Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Alexandru Mirsu, Savunma Komitesi Başkanı Senatör Ion Mocioalca, üst düzey subaylar, kamu ve özel sektör temsilcileri katıldı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5096 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.