1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Su altında yapabileceğiniz 10 meslek
Su altında yapabileceğiniz 10 meslek

Su altında yapabileceğiniz 10 meslek

Suyun altında yapacağınız birbirinden ilginç meslekler var! Ve sayısı da az değil. Sizler için sualtı mesleklerini listeledik.

A+A-

İnsanların çoğu sabah kalktığında istemediği işleri yapmak için yola koyuluyor. Peki ya işinizi hiç suyun altında yapmayı düşündünüz mü? Muhtemelen adına “iş” dediğimiz herhangi bir şeyin sıkıcı olması çok olası olsa da, suyun altında çalışma düşüncesi birazcık garip ve ilgi çekici olacağı konusunda hemfikiriz. Suyun altında yapacağınız birbirinden ilginç meslekler var! Ve sayısı da az değil. Sizler için sualtı mesleklerini listeledik.

1. Dalgıçlık

Su altında çalışmanın akla gelen ilk mesleği dalgıçlık. Oldukça eğlenceli olan bu mesleğin sizlere sunduğu iş imkanları saymakla bitmiyor. Su altının gizemli ve macera dolu ortamında çalışmak birçokları için sadece tatilde yapılacak bir aktivite olarak akla geliyor. Dalgıç olmayı ve çalışacağınız koşulları hiç düşündünüz mü? Büyük akvaryumlarda çalışabilir ve balıkları besleyebilirsiniz. Balıklar etrafınızda yüzerken temizlik yapmak kulağa oldukça huzur verici geliyor.

 2. Dalış Eğitmenliği

Dalış yapmaktan keyif alan insanların illa dalgıç olmasına gerek yok. Akvaryumlarda çalışmak yerine dalış eğitmeni olarak kariyerinizi planlayabilirsiniz. Dalma konusunda yetenekliysen ve bu işi seviyorsan, dalış eğitmeni olmak tam da size göre bir iş olabilir. Dalış eğitmeni olunduktan sonra yapabileceğiniz iş dalış ekipmanlarını kiralamak ve gerek duyulduğunda dalış konusunda eğitim vermek olabilir.

3. Sualtı Fotoğrafçılığı

En havalı sualtı mesleklerinden birisi de sualtı fotoğrafçılığıdır. Sualtı fotoğrafçısı birçok fotoğrafçının elde edemeyeceği muazzam pozlar yakalayabilir. Elinde bulundurduğu gelişmiş sualtı kameraları sayesinde eşsiz kareler yakalayabilir. Sualtı fotoğraflarını çekebilir, uzmanlığınızı bu yönde geliştirebilirseniz, dergilere ya da sanat galerilerine fotoğraflarınızı gönderebilirsiniz. Sualtı fotoğrafçısı olduğunuzda aynı şekilde videolar da çekip kendi takipçi kitlenizi oluşturabilirsiniz.

4. Sualtı Modelliği

Kulağa birazcık ilginç gelse de, sualtı modelliği artık yeni bir iş kolu haline gelmiş durumda. Birçok güzel kadın artık meslek olarak sualtı modelliği yapıyor. Yeryüzündeki meslektaşları ile aynı mesleği yapsalar bile, sualtı fotoğrafları oldukça havalı duruyor. Sualtı modeli olmak için sahip olmanız gereken özellikler şöyle: suyun altında sakin kalma, uzun süre nefes tutma ve suyun altında, su ile harmoni yakalayarak harika pozlar verebilme yeteneği.

 5. Sualtı Mühendisliği

Suyun altında inşaat yapmak ya da yıkım işlerini gerçekleştirenlerden birisi olmayı hiç düşündünüz mü? Oldukça zor bir meslek dalı olsa bile maddi anlamda kesinlikle bu zorluğun hakkını veren bir meslek türü. Sualtı işçileri denizin altında çalışacak makineler kullanarak işlerini icra ederler. Yeryüzünde toz toprak arasında yapılan inşaatlarda çalışmaktansa, suyun içinde zorlu koşullarda çalışmak oldukça heyecan verici.

6. Sualtı Kaynakçılığı

Sualtında çalışmak isteyenlerin bilmesi gereken mesleklerin başında sualtı kaynakçılığı gelmelidir. Sualtı kaynakçılığı, kuru zeminde bu işi yapan meslektaşlarına göre oldukça meşakkatli bir iştir.

7. Denizaltı Mürettebatı

Suyun içinde olup suya temas etmeden çalışabileceğiniz bir meslek daha var. Denizaltı mürettebatı olarak da suyun altında çalışabilirsiniz. Denizaltında çalışmak istiyorsanız size gerekli olan şey Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bilgi almak olmalıdır.

8. Sualtı Arkeoloğu

Hem tarihe, hem denize, hem bilime aşık biriyseniz sualtı arkeoloğu olmak tam size göre bir iş. Keşfedilmemiş, gizemli ve çok değerli tarihi şehirleri, eşyaları sualtı arkeoloğu olarak bulmanın verdiği hazzı düşünmek bile heyecan verici. Ofiste çalışmaktansa suyun altında, tarihin gizemini çözmeye çalışmak eminim hepimizi daha çok heyecanlandırır.

9. Sualtı Tur Rehberi

Sualtında dalgıçlık yapmanın en güzel yanlarından birisi de, sualtı tur rehberi olmanıza olanak sağlamasıdır. Tatil beldelerinde bu işi yapabilir ve bu sayede binlerce kişinin unutulmaz anlarına tanıklık edebilirsiniz. Elbette sualtı tur rehberi olmanın belli sorumlulukları olsa da, emniyetli koylarda renkli balıkları ziyaretçilere göstermenin vereceği mutluluk, paranın elde edemeyeceği birçok hissi size yaşatır.

10. Sualtı Restoranlarında ya da Otellerinde Çalışmasualtı arkeoloğu,

Sualtında çalışmak istiyorsanız, illa suyun altında nefesinizi tutmanıza gerek yok. Sualtı restoranları, su üstündeki rakipleri kadar yaygın olmasa da gün geçtikçe bir yenisi daha hizmete açılıyor. Suyun altında kasiyerlik yapabilir, barmen olabilir ve sualtı dünyasının eşsiz manzarası ile zaman kavramından uzakta bir işe sahip olabilirsiniz.

meslek.jpg

meslek1.jpg

meslek2.jpg

meslek3.jpg

meslek4.jpg

meslek5.jpg

meslek6.jpg

meslek7.jpg

meslek8.jpg

meslek9.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 15971 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.