1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Su ürünlerinde Başkan Kızıltan
Su ürünlerinde Başkan Kızıltan

Su ürünlerinde Başkan Kızıltan

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanlığı'na Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan seçildi.

A+A-

Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedefine 3.5 milyar dolar katkı sağlamayı hedefleyen Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe, Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanlığı'na Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan seçildi.

Nisan ayında yapılan ihracatçı birlikleri genel kurulları sonrasında İzmir Urla'da toplanan Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu'nda; Sektör Kurulu Başkan Yardımcılıklarına ise; İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Tuncay Sagun ve Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alican Yamanyılmaz getirildi.

Her üç isimde geçmiş dönemlerde birliklerinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştı. İki dönem kuralı gereği bu dönem Başkan adayı olamamışlardı.

Türkiye Su Ürünleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, sektör olarak 2000 yılı sonrasında ihracatta büyük bir atılım içine girdiklerini Nisan ayı sonu itibariyle yıllık 2.4 milyar dolar ihracat rakamına ulaştıklarını kaydetti. Kızıltan, "2018 yılının Ocak - Nisan döneminde yüzde 20'lik ihracat artış hızı ile 830 milyon dolarlık dövizi Türkiye'ye kazandırdık. Sektörümüzdeki 3 ihracatçı birliğinin ortak pazarlama stratejisi oluşturarak 2023 yılı ihracat hedeflerine, 2022 yılında sona erecek görev süremiz içinde ulaşmak amacındayız" şeklinde konuştu.

Su Ürünleri ve Kanatlı Sektörü Komiteleri kurulacak

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörünün ihracatında ilk iki sırada yer alan su ürünleri ve kanatlı ürünleri ile ilgili komiteler kurma kararı aldıkları bilgisini veren Kızıltan, Kanatlı sektörü için Afrika pazarını, Su ürünleri sektörü için ise; Brezilya'yı hedef pazar olarak belirlediklerini sözlerine ekledi.

Su ürünleri 328 milyon dolar ihracatla sektör lideri

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün 2018 yılının Ocak - Nisan döneminde gerçekleştirdiği 830 milyon dolarlık ihracatta Su ürünleri sektörü 328 milyon dolar ile en büyük katkıyı sağlarken, Kanatlı sektörü 163 milyon dolar, Yumurta sektörü 147 milyon dolar dövizi Türkiye'ye kazandırdı. Bu sektörleri 92 milyon dolar ile Süt ürünleri sektörü ve 11 milyon dolar ile bal ihracatı izledi.

Vira Haber

Bu haber toplam 14670 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.