1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Sualtı güzeli Marmara’dan seçildi
Sualtı güzeli Marmara’dan seçildi

Sualtı güzeli Marmara’dan seçildi

Dünyanın ilk sualtı güzeli Marmara Denizi’nin halen yaşadığına dikkat çekmek isteyen dalgıçlar tarafından İstanbul’da seçildi.

A+A-

Türk Balıkadamlar Kulübü tarafından her yıl düzenlenen Yaşayan Marmara Festivali, bu yıl dünyanın ilk sualtı güzellik yarışmasına ev sahipliği yaptı. Artan kirlilik nedeniyle Marmara Denizi’nde balık türlerinin ciddi tehlike altına girmesine rağmen halen denizimiz için bir şeyler yapılacağı mesajını vermek isteyen Türk Balıkadamlar Kulübü’nün organize ettiği festivalin açılışı sualtı güzellik yarışmasıyla başladı. TBK’nın Caddebostan’daki havuzunda yapılan yarışmaya Miss Marmara olabilmek için 15 genç kız geldi. Sualtı hokeycisi, milli yüzücü ya da cankurtaran olan sporcu genç kızlar içinden 24 yaşındaki Oya Başar Miss Marmara seçildi. Yüzme eğitmeni Oya Başar, “Hızla kirlettiğimiz Marmara için halen elimizden bir şeyler gelebilir. Daha az kirleterek ya da yaşayan türleri koruyarak Marmara’ya sahip çıkabiliriz. Miss Marmara olmak bana Marmara Denizi’ni korumak için büyük sorumluluk yükledi” dedi.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

 

Mitolojide dünyanın ilk güzellik yarışmasının da Anadolu topraklarında yapıldığını söyleyen Arzu Dönmez, “İda Dağı olarak bilinen Kaz Dağı’nda Paris’in 3 tanrıça içinden Afrodit’i seçmesiyle ilk güzellik yarışmasının yapıldığı düşünülür. Miss Marmara ile dünyanın ilk sualtı güzelini seçerken, insanlarımıza Marmara Denizi’ni kaybetmeden bir şeyler yapmanın vaktinin geldiğini anlatabiliriz” dedi.

 

 

Yaşayan Marmara Festival Komitesi Başkanı Sevda Şahin ise,” Dünyaca ünlü sualtı fotoğrafçıları ve görüntü yönetmenleri Marmara’nın sularına dalarak halen yaşam alanı bulan canlıları görüntüleyecek. Tek iç denizimizin gelecek kuşaklara kadar temiz kalması gerektiğinin mesajını vermek istiyoruz” diye konuştu.

 

Gökhan Karakaş Milliyet Gazetesi

Bu haber toplam 2292 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.