1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sualtında da engelleri aştılar
Sualtında da engelleri aştılar

Sualtında da engelleri aştılar

Dünya sualtı serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, eğitimlerini tamamlayan engelli dalgıçlara sertifikalarını verdi.

A+A-

Engelli bireylerin farklı spor dallarına yönlendirilmesi, toplum nezdinde farkındalığın artırılması ve engellilerin sosyal hayata entegrasyonunu sağlamak amacıyla Garanti Bankası’nın da desteğiyle bir dalış etkinliği düzenledi. Engelli sporcu ve katılımcılar ile Garanti Bankası Sualtı Sporları Kulübü üyeleri, sualtı dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen ve Ufuk Koçak’ın eğitmenliğinde, 11-12 Aralık tarihlerinde engelli dalış kursu gerçekleştirdi.

Kocaeli’de yapılan engelli dalış kursuna, BJK ve Tekerlekli Sandalye Milli Basketbol Takımı oyuncusu Cafer Yumuk, Tekerlekli Sandalye Tenisi Milli Takım oyuncusu Ebru Bulgurcu, Melike Özsoy ve Hüseyin Yıldız katıldı. Etkinliğin ardından krusu başarıyla tamamlayan engelli dalgıçlara Turkuazoo Akvaryum’da sertifikaları verildi.

Proje, Gölcük- Değirmendere’de 2003 yılında kurulan DESSAT’ın (Değirmendere Sualtı Sporları Derneği) işbirliğiyle yürütüldü. Dernek üyesi, Türkiye ’nin ilk ve tek engelli dalış eğitmeni Ufuk Koçak’ın eğitmenliğinde gerçekleştirilen kursu tamamlayanların dalış sertifikalarını, Şahika Ercümen sualtında verdi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Ercümen, “Bu etkinlikte hedefimiz; engelli arkadaşlarımızın hayatında bir fark yaratabilmek, onları bu sporla ve bambaşka bir dünyayla tanıştırmaktı. Sualtı, hiçbir engelin olmadığı masmavi ve büyülü bir dünya. Ben de su sporlarına olan ilgim ve engel tanımayan arzumla, astım hastalığını yenip sağlığıma kavuştum. Etkinlik sayesinde, bu büyülü dünyaya girişin ilk deneyimini yaşattık. Böylesine zor bir projeyi sahiplendiği ve destek verdiği için Garanti Bankası’na teşekkür ederim” dedi.

 

 

 

Radikal

Bu haber toplam 890 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.