1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 'Sürdürülebilir turizm'de hedef Likya Yolu
'Sürdürülebilir turizm'de hedef Likya Yolu

'Sürdürülebilir turizm'de hedef Likya Yolu

Birleşmiş Milletler, 2017 yılını "sürdürülebilir turizm yılı" ilan etti. Bu kapsamda Türkiye’de seçilen üç proje; ‘Likya Yolunda Bir Tarih Molası’, ‘Kuşlar Sizi Çağırıyor’ ve ‘Dört Mevsim Foça’ olarak belirlendi.

A+A-

Yaşar Özer / Twitter: @yasarozer8

Sürdürülebilir turizm; Türkiye’de son dönemde yaşanan terör olayları, 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Rusya Krizi gibi olaylar yüzünden darbe alan turizm sektörüne soluk getirebilir. Doğa turizmi, yayla turizmi ve kültür turizmi gibi giderek daha çok ilgi çeken turizm türleri, sektörü hareketlendirmek açısından büyük önem taşıyor. Türkiye’de de sürdürülebilir turizmin gelişmesine yönelik çeşitli çalışmalar yapılıyor. “Gelecek Turizmde” projesi, bu anlamda umut veren projelerden biri olarak ön plana çıkıyor.

Bu yıl Buldan, Foça ve Demre'nin projeleri desteklenecek

Ülkemizdeki sürdürülebilir turizm çalışmalarına katkı sağlamak, turizm alanındaki istihdamı artırmak ve turizmin yerel kalkınma boyutuna dikkat çekmek amacıyla yürütülen 'Gelecek Turizmde’nin 2017’de destekleyeceği projeler belli oldu. 10 yıldır devam eden “Gelecek Turizmde” ile Denizli’nin Buldan, İzmir’in Foça ve Antalya’nın Demre ilçelerindeki sürdürülebilir turizm projeleri desteklenecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes işbirliğiyle yürütülen ‘Gelecek Turizmde’nin 2017’de destekleyeceği projeler açıklandı. Bu yıl “Gelecek Turizmde” ile, Denizli’nin Buldan ilçesinde ekoturizmin gelişmesine, İzmir’in Foça ilçesinde turizmin dört mevsime yayılmasına ve Antalya’nın Demre ilçesinde üç farklı Likya Yolu yürüyüş rotasının birleşerek sürdürülebilir turizme kazandırılmasına destek verilecek.


İlgili haberler:
İnsanı dönüştüren bir yolculuk: Likya Yolu
Likya Yolu'nda büyük tehlike


“Kuşlar Sizi Çağırıyor”

‘Gelecek Turizmde’nin 4’üncü dönem projeleri arasında yer alan “Kuşlar Sizi Çağırıyor”, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından Buldan Belediyesi ve Buldan Kaymakamlığı işbirliği ile yürütülecek. Denizli’nin önemli değerleri arasında yer alan Buldan Yayla Gölü’nün sahip olduğu 300 kuş türü, zengin biyolojik çeşitliliği ve ekoturizm potansiyeline dikkat çeken proje ile yayla gölüne ilişkin farkındalığın oluşturulması hedefleniyor. Bu doğrultuda, bölge halkının ve ziyaretçilerin Yayla Gölü ile ilgili bilinçlendirilmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması ve bölgenin ekoturizm potansiyelinin canlandırılması ile sürdürülebilir turizme ve yerel ekonomiye katkı sağlanacak.

buldan.jpg

“Likya Yolu’nda Bir Tarih Molası”

Türkiye’nin ilk uzun mesafeli yürüyüş rotası olan Likya Yolu, her yıl çok sayıda turist tarafından tercih ediliyor. Kültür Rotaları Derneği tarafından; Demre Belediyesi, Demre Kaymakamlığı ve Kapaklı Köyü Muhtarlığı işbirliğiyle yürütülecek proje; bölgedeki turizm potansiyelinden yola çıkarak ve turistlerin dinlenme, konaklama gibi temel ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlandı. Proje ile bölgede sürdürülebilir turizm konusunda farkındalık yaratılması ve üç farklı Likya Yolu yürüyüş rotasının Demre’nin Hoyran ve Kapaklı köylerinde birleşmesi hedefleniyor. Böylece bölgenin, ziyaretçilerinin dinlenebileceği ve alternatif rota seçebileceği bir merkez haline getirilmesi planlanıyor.

likya-yolu.jpg

“Dört Mevsim Foça”

Mevcut turizm faaliyetlerinin dört mevsime yayılması ve geleneksel bağcılık, meyve-sebze yetiştiriciliği, zeytincilik, kıyı balıkçılığı gibi üretim biçimlerinin de devam ettiği Foça’da, sürdürülebilir turizm için doğadan yana üretim ve işletme modellerinin turizm faaliyetlerine kazandırılmasını hedefleniyor.

Bu haber toplam 9770 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.