1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Suriye taşımalarında son durum!
Suriye taşımalarında son durum!

Suriye taşımalarında son durum!

Suriye’de yaşanan gergin ortam, Suriye üzerinden yapılan taşımalarımızın aksamasına neden oluyor.

A+A-

Suriye’de yaşanan gergin ortam, Suriye üzerinden yapılan taşımalarımızın aksamasına neden oluyor.

Konuyla ilgili UND Başkanı Engin Özmen bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Suriye’de yaşanan gergin ortam, Suriye üzerinden yapılan taşımalarımızın aksamasına neden olmuştur. Antakya Cilvegözü’nün, Suriye tarafındaki Bab-Al Hawa Sınır Kapısı açık olmasına ve Halep, Şam kentlerine yapılan taşımalarda sorun yaşanmamasına karşın, Daraa kentine yakın olan Suriye-Ürdün arasındaki Nasib Sınır Kapısı’nda dün işlem yapılamamıştır.

Ürdün’de yüklerini bırakarak Türkiye’ye dönmek isteyen ve olaylar yaşanmadan önce Türkiye’den Ürdün’e yük taşımak üzere yola çıkmış olan yaklaşık 300 TIR’ımız, transit güzergâhlarındaki Daraa Sınır Kapısı’nda resmi giriş-çıkış işlemleri yapılamadığı için bir süre beklemek durumunda kalmıştır.

UND, bölgedeki sürücüler, Dışişleri Bakanlığımız, Dış Ticaret Müsteşarlığımız ve de Büyükelçiliğimiz kanalıyla bölgeyle sürekli temas halindedir. Yetkililerimizin verdiği bilgiye göre, Suriye gümrük makamları ve emniyet güçleri, Hasib Sınır Kapısı’nın kapalı olmadığını fakat güzergâh üzerindeki Daraa kentinde yaşanan sorunlar nedeniyle, görevlilerin sınır kapılarına geliş-gidişlerinde bir süre güçlükler yaşandığını belirtmişlerdir. Bölgedeki şoförleri ile görüşen firma sahiplerimiz de bugün itibariyle, araçların seyrine izin verildiğini ifade etmişlerdir. Şoförlerimiz, üye firmalarımız ile yaptıkları görüşmelerde, durumlarının iyi olduğunu bildirmişlerdir. Derneğimize de, şu an için can veya mal güvenliğini tehdit eder nitelikte herhangi bir olay bildirimi olmamıştır. Aksine Suriye Hükümeti’nin, Türk TIR’larının ve şoförlerinin güvenliklerini sağlamaya azami ölçüde dikkat ettiği ve bekleme halindeki TIR’larımızın ülkemize güvenle ulaşması için çabaladığı bildirilmektedir.

Resmi makamlarla yapılan görüşmeler neticesinde açıklama yapan UND Başkanı Engin Özmen, Türk TIR’ları için bölgede güvenlik sorunu olmadığını ama ‘tedbir’ amacıyla bu güzergâh üzerinden yapılan yeni taşımalara bu hafta sonuna kadar ara verilmesi gerektiğini belirtmiştir. “Yakın dostumuz ve önemli ticari ortaklarımızdan olan Suriye’de yaşanan gelişmeleri üzüntüyle takip etmekteyiz. Temennimiz, komşu Suriye’nin, bir an önce barış ve refah ortamına kavuşmasıdır. Fakat Suriye’den Ürdün’e gerçekleştirilecek taşımalara bu günlerde ara verilmesi, tedbirli olunması açısından faydalı olacaktır” diyen Özmen, gelişmelerle ilgili sürekli bilgilendirmenin yapılacağını da belirtmiştir.

Virahaber

Bu haber toplam 993 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.