1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım, meclis toplantısına katıldı
Yıldırım, meclis toplantısına katıldı

Yıldırım, meclis toplantısına katıldı

Ak Parti İzmir milletvekili adayı, Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin meclis toplantısına katıldı. Toplantıda meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan Yıldırım, İzmir’le ilgili projelerinden bahsetti.

A+A-

Ak Parti İzmir milletvekili adayı, Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin meclis toplantısına katıldı. Toplantıda meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan Yıldırım, İzmir’le ilgili projelerinden bahsetti.

Binali Yıldırım, İzmir projelerinden bahsetti
Ak Parti tarafından İzmir milletvekili adayı gösterilen Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi’nin meclis toplantısına katıldı. Toplantıda meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan Yıldırım, İzmir’le ilgili birçok projelerinin bulunduğunu anlattı. İzmir’in acil konularına el attıklarını, Limanda yatırım yaptıklarını aktaran Yıldırım, inşaatı devam eden viyadüklerin liman içine inme projesinin ise mayıs ayı sonunda bitmesinin tahmin edildiğini kaydetti.

Liman sahasının düzenlenmesi ve ayrıca Bayraklı tarafına yeni bir konteyner alanı yapılması ile Körfez derinleştirme çalışmalarının planlama kapsamında olduğunu ifade eden Yıldırım, "Acil çözüm olarak İzmir için çok önem arzeden ve kruvaziyer turizmin gelişmesini de dikkate alarak o alanı yük elleçlemesinden ayrı kısa vadeli bir düzenlemeye gidiyoruz. Ama asıl çözüm, İzmir’e kısa vadede bir değil iki tane kruvaziyer limanı lazım. Bunun da planlamasını yapıyoruz" dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E METRO ÇAĞRISI
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Demir Yollarının ortaklaşa gerçekleştirdiği raylı sistem projesinin uzatılma çalışmalarının da sürdüğünü söyleyen Yıldırım, "Diğer yandan tabii ümit ederiz ki metro çalışmaları da daha fazla gecikmez, bunlarla entegre olur. İzmir bir nefes alır. Ama her halükarda biz bir düzenleme yaptık. Metro konusu da yerel yönetimler yanında merkezi yönetim olarak, Ulaştırma Bakanlığı yapabilecek. Kaynak sıkıntısı çeken veya yeterli tecrübe, birikime sahip olamayan belediyeler bu konuda bizden destek istediğinde, mutlaka olumlu yaklaşıyoruz. İlk uygulamayı Ankara’yla yaptık. Devam eden 3 hattaki 45 kilometrelik metroları Ulaştırma Bakanlığı’na devroldu" değerlendirmesini yaptı.

"İZMİR PARTİSİ" OLARAK ÇALIŞMALIYIZ
Yıldırım, İzmir’i eski günleri gibi bir zenginlik merkezi yapabilmek için sivil toplum kuruluşları ile ciddi biçimde kafa yorulması gerektiğini vurgulayarak kendilerinin de birçok projelerinin olduğuna değindi. Yıldırım, bunları 2 Mayıs’ta İzmir kamuoyu ile paylaşacaklarını anlatarak şunları söyledi:

"İzmir için elbirliğiyle çalışmamız lazım. İzmir’de siyaseti, İzmir partisi olarak hepimizin bu çalışmayı canla başla gerçekleştirmemiz lazım. Partim beni aday gösterdiğinde söylediğim söz budur. Ben İzmir’e siyaset değil, hizmet yapmaya geliyorum. Benim burada bulunmam hizmet amacı taşır. İzmirlilerin düşünceleri, yaşamları, kabulleri ne ise bizim başımız gözümüz üstünde yeri var. Onlar bizi ilgilendirmiyor. Biz elbirliği yapacağız, İzmir için bir gelecek oluşturacağız. Bu noktada İzmirliyim diyen herkes işin ucundan tutmalı. Beni de aranızdan biri olarak kabul ederseniz bu çalışmada yerimi almak istiyorum."

KÖRFEZ’E 3 MARİNA
Yıldırım Karşıyaka, Bayraklı ve Pasaport’ta yat limanı şeklinde bir düzenleme, bir proje çalışması mutlaka yapacaklarını anlattı, "Bunun kararını verdik. Pasaport’taki tabi sınırlı bir yat limanıdır. Daha ziyade yat bağlama olacak. Geri alanı kısıtlı olduğu için bunu bu şekilde planladık. Hazır bir yer. Kullanımı ile ilgili ufak tefek sorunlar var. Onu aştıktan sonra burayı kısa süre içinde devreye sokabiliriz" diye konuştu. Tekne imalatçıları için Çaltıdere’de yapılan tahsisin geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, Çandarlı Limanı ihalesini de yaptıklarını, Mayıs ayının ikinci veya üçüncü haftasında da buranın temelinin atılacağını söyledi. Yıldırım, "Çandarlı Limanı’nı Türkiye’nin en büyük limanlarından bir tanesi olarak düşünüyoruz. Bu tabii hemen birden bire olacak değil. Bunu üç kademede gerçekleştireceğiz" dedi.

DTO İzmir Şube Başkanı Geza Dologh ise Yıldırım’ın denizci dostu olduğunu, İzmir’den aday gösterilmesine de çok sevindiklerini belirtti.

1.20110427100323.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 781 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.