1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Suriye'den kaçanlar Türkiye'ye geliyor
Suriye'den kaçanlar Türkiye'ye geliyor

Suriye'den kaçanlar Türkiye'ye geliyor

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bazı köylerde yaşayan ve ülkelerindeki baskıdan kurtulmak istedikleri iddiasıyla, Hatay'ın Yayladağı sınırındaki tel örgüyü aşarak Türkiye'ye giren ve Suriye vatandaşları için ilçe merkezinde Kızılay çadırları kuruluyor.

A+A-

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bazı köylerde yaşayan ve ülkelerindeki baskıdan kurtulmak istedikleri iddiasıyla,  Hatay'ın Yayladağı sınırındaki tel örgüyü aşarak Türkiye'ye giren ve Suriye vatandaşları için ilçe merkezinde Kızılay çadırları kuruluyor.

 Suriye'nin Yayladağı ilçesine yakın Harabjoz ve çevresindeki bazı köylerde yaşayan ve ülkelerindeki olaylar ve baskılardan kurtulmak istediklerini ifade ederek Güveççi köyü yakınındaki tel örgüyü aşarak 2-3 metre kadar Türkiye sınırını geçen grup, ilk olarak dün akşam, Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat'ın kendileriyle görüşmesinden sonra, minibüslerle ilçe merkezindeki Fehmi Dinçer Spor Salonu'na getirilmişti.

 Spor salonunda kalan Suriyelilere çorba, sıcak yemek ve bebek maması dağıtılmıştı.

 Halen spor salonunda bulunan Suriyeliler için Kızılay çadırları kurulmaya başlandı. Çadırların ilçe merkezinde bulunan eski Tekel binasının bulunduğu araziye de kurulduğu bildirildi.

Yetkililer, 50 adet Kızılay çadırının kurulacağını, Ankara'dan da ek çadır ve erzak talebinde bulunulduğunu ifade etti.

Bu arada, spor salonunda kalan 250 kişi kayıt altına alındı. Suriyelilerin 145'inin erkek, 44'ünün kadın, kalanın ise 29'u kız 61 çocuk olduğu ifade edildi.

 "TÜRKİYE'YE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Suriye vatandaşlarından Seryah Hammude, karısı ve üç çocuğuyla Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

 Türk yetkililere, kendilerini kabul ettiği için teşekkür eden Hammude,  “Türkiye bizim için kardeş ülke. Burada olmaktan çok mutluyuz” dedi.

 Karısı ve altı çocuğuyla sınırı geçen Muhammed Simeydo da Türkiye'ye sığınmak isteyen binlerce Suriye vatandaşının olduğunu söyledi.

 Suriye'de çok gergin anlar yaşadıklarını belirten Simeydo, “İnsanlar katlediliyor. Güvenlik güçleri zor kullanıyor. Bu nedenle evimizi terk etmek zorunda kaldık” diye konuştu.

 Suriye vatandaşları, akşam saatlerinde, sınırdaki tel örgüyü aşarak Türkiye'ye geçmiş, daha sonra bölgede görev yapan askerler tarafından durdurulmuştu.

kizil1.jpg

kizil2.jpg

kizil3.jpg

A.A

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.