1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tahliye sırası Mısırlılara geldi
Tahliye sırası Mısırlılara geldi

Tahliye sırası Mısırlılara geldi

Libya'daki binlerce vatandaşını kısa sürede tahliye eden Türkiye, kanlı bir iç savaşın yaşandığı ülkedeki Mısır vatandaşlarını da vatanına kavuşturuyor.

A+A-

Libya'daki binlerce vatandaşını kısa sürede tahliye eden Türkiye, kanlı bir iç savaşın yaşandığı ülkedeki Mısır vatandaşlarını da vatanına kavuşturuyor.

Libya'daki 25 binin üzerindeki Türk vatandaşını kısa sürede tahliye eden Türkiye, kanlı bir iç savaşın yaşandığı ülkedeki Mısır vatandaşlarını da vatanına kavuşturuyor. Libya'daki Mısır vatandaşlarının tahliyesi için tahsis edilen Samsun feribotu ve Gelibolu firkateyni, bin 156 yolcuyla Mısır'a hareket etti.Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Libya'daki Mısırlıları tahliye edecek Samsun feribotuna refakat için TCG Gelibolu fırkateyninin görevlendirildiği belirtildi. Samsun feribotunun bin 75, Gelibolu fırkateyninin ise 81 Mısırlıyı Libya'dan aldığı bildirilen notta, iki gün önce Trablus Limanı'ndan ayrılan gemilerin bugün Mısır'ın İskenderiye Limanı'na ulaşacağı kaydedildi.

ÇİÇEKLERLE UĞURLANDILAR
Libya'dan yük gemisi ile Marmaris'e ulaşan 802 Suriyeli ise 4 kafile halinde Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki gümrük kapısından ülkelerine gitti. Vali Yardımcısı Orhan Mardinli ve Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Marmaris'ten otobüsle ilçeye gelen kafileleri çiçeklerle karşıladı. Libya'dan Marmaris'e ve oradan da Yayladağı'na gelen 802 Suriyeli konuğu ilçelerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kaymakam Polat, gece geç saatte son kafileyi de sorunsuz bir şekilde ülkelerine uğurladıklarını kaydetti.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ
Libya'da işçi olarak çalıştığını belirten ve dört aylık bebeğiyle ülkesine geçiş yapan Ammar Hac Nazif, çatışmaların ortasında kaldıklarını belirtti. Ailesiyle sağ salim ülkesine gideceği için mutlu olduğunu vurgulayan Nazif, Türk yetkililere sağladıkları destek ve gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti.

Yeni Şafak

Bu haber toplam 769 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.