1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tankerin başmühendisi sır oldu
Tankerin başmühendisi sır oldu

Tankerin başmühendisi sır oldu

Rocket adlı tankerin başmühendisi Muzaffer Utku Cinkara, 9 gün önce esrarengiz bir şekilde kayboldu.

A+A-

Litvanya’dan Rotterdam’a yük taşıyan Rocket adlı tankerin başmühendisi Muzaffer Utku Cinkara, 9 gün önce esrarengiz bir şekilde kayboldu. Kamarasında kan izleri tespit edilen genç mühendisin kardeşi, “Kardeşim öldü mü, yoksa başka bir olay mı var?” diye sordu.

İşadamı Mehmet Emin Karamehmet’in sahip olduğu Geden Lines şirketine ait 23 bin grostonluk kimyasal yük yük tankeri M/T Rocket, 2 Ocak günü saat 04:30’da Litvanya’nın Klaipeda Limanı’ndan, Hollanda’nın Rotterdam Limanı’na gitmek üzere yola çıktı. Gemi henüz 60 mil yol almışken, geminin Başmühendisi Utku Cinkara’nın kayıp olduğu belirlendi.

İddiaya göre, sabah saat 08:30 sıralarında makine dairesinde ekip arkadaşları ile birlikte çalışan geminin başmühendisi Utku Cinkara, işlerini bitirdikten sonra kamarasına dinlenmeye çekildi. Cinkara, gemi kaptanına rutin olarak verdiği öğlen raporunu getirmeyince gemi kaptanı genç mühendisin bulunmasını istedi. Ancak gemi personeli aramalarına rağmen Cinkara’yı bulamayınca kaptanın talimatıyla MRCC Merkezi’ne çağrı yapıldı. Çağrı üzerine Litvanya Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi civardaki tüm gemileri uyararak arama çalışmalarına yardımcı olmalarını istedi. Litvanya Hava Kuvvetleri’ne ait Mi-8 SAR Helikopteri de deniz üzerinde saatlerce arama yaptı ancak bir anda ortadan kaybolan genç mühendisin izine rastlanılmadı.

Kamarada kan lekeleri
Arama çalışmaları sonuç vermeyince geri dönüşe geçen tanker önceki gün Roterdam Limanı’na yanaştı. Hollandalı yetkililer ve Türk Konsolosluğu’ndan gelen görevliler gemiye çıkarak incelemede bulundu. Tankerde arama yapan yetkililer, Cinkara’nın kaldığı kamarada bulunan tuvalette kan lekelerine rastladı. Kan lekelerinin Cinkara’ya ait olup olmadığı henüz belirlenemezken, testler yapılması için örnekler alındı. Karşılaştırma yapmak için ise genç mühendisin yatağında bulunan saç ve DNA örnekleri alındı.

Genç mühendisin bilgisayarı ve cep telefonuna da el konularak incelenmek için götürüldü.

‘İntihar etmiş olamaz’
Cinkara’nın doktor kardeşi Ufuk Cinkara, kardeşinin kazaya kurban gitmiş veya intihar etmiş olamayacağını belirterek, “Kardeşim öldü mü, yoksa başka bir olay mı var? Gemide bir cinayet izine rastlayamamışlar ama bu bize pek mantıklı gelmedi” diye konuştu.

Muzaffer U. Cinkara 2003’te, İTÜ’den ‘fakülte birincisi’ olarak mezun olmuştu.

Vatan

Bu haber toplam 760 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.